Filmové premiéry: Láska medzi regálmi aj animák Princ Krasoň

Od štvrtka, 11. apríla, si môžete v slovenských kinách pozrieť horor Cintorín zvieratiek aj film After: Bozk.

11.04.2019 16:00
Be2Can Láska medzi regálmi Foto:
Na snímke Sandra Hüller ako priamočiara Marion a Franz Rogowski ako prchký Christian s pochybnou minulosťou v nemeckom filme Thomasa Stubera Láska medzi regálmi.
debata

After: Bozk

Usporiadaná študentka sa zamiluje do toho najhoršieho chalana široko ďaleko, rebela s temnou minulosťou i tajomstvom. Zdravý rozum je síce proti, ale nemôže si pomôcť, velenie nad jej životom preberá srdce a túžba. Nič podobné predtým nepoznala a tak sa vrhá do vzťahu, ktorý je opojný, silný a diabolsky nebezpečný.

Princ Krasoň

Čo majú spoločné Snehulienka, Šípková Ruženka či Popoluška? Všetky sú zaľúbené do Princa Krasoňa. Ešte keď bol malý chlapček, zlomyseľne ho zakliala zlá kráľovná. Odvtedy sa do neho každé dievča v kráľovstve beznádejne zaľúbi. Aby prelomil kliatbu a našiel pravú lásku, vydá sa na dobrodružnú cestu. Spoločnosť mu robí neznámy cudzinec Lenny o ktorom ani netuší, že to v skutočnosti dievča Lenore, prezlečené za chlapca a jediné dievča v krajine na ktorú kliatba neplatí. Rozprávka od tvorcov Shrek prinesie vtipný príbeh pre celú rodinu o odvážnych a správnych rozhodnutiach či pravej láske.

Hellboy

Obľúbený temný hrdina Hellboy sa vracia na plátna kín v plnej paráde. Pod hlavičkou ÚPVO (Úradu pre paranormálny výskum a obranu) sa vydáva do Londýna, kam sa zo záhrobia vrátila obávaná čarodejnica Nimue. „Krvavá Kráľovná“ potrebuje nabrať silu, pretože v dávnych dobách ju zabil samotný kráľ Artuš a kusy jej rozštvrteného tela ukryl v rôznych častiach Anglicka. Hellboy teraz musí zabrániť, aby Nimue na svet ľudí zoslala smrtiacu morovú ranu. Rohatý cynik má našťastie po svojom boku nevlastného otca, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarátku Alice, mimoriadne nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokujúcu pravdu o svojom pôvode i o tom, aké je jeho skutočné poslanie.

Láska medzi regálmi

Christian je bitkár a muž s pochybnou minulosťou, ktorý svojím zjavom pripomína pitbula. Jednu etapu má za sebou, druhú začína ako pomocná sila vo veľkosklade, kde je jeho najžiarivejšou perspektívou možnosť obsluhovať vysokozdvižný vozík. Pre niekoho, kto sotva zvláda svoj vlastný život a vegetuje na sociálnom dne, je aj toto veľká výzva. Christiana sa ujíma veterán Bruno a zasväcuje ho do mikrokozmu, v ktorom sa žije podľa špecifických pravidiel a vo svojráznych bublinách jednotlivých oddelení. Počas jednej prestávky stretáva Christian prostorekú a očarujúcu Marion z oddelenia lahôdok. Láska medzi regálmi je krehká, civilná a realistická romanca z miesta, odkiaľ nevidieť nebo.

Trabantem tam a zase zpátky

Žltá výprava sa vracia domov! Končí posledná veľká cesta naprieč kontinentmi. V tíme tentokrát neuvidíte ženu a putovanie pod taktovkou cestovateľa Dana Přibáňa naberá na obrátkach. Žltý cirkus ide z Indie až domov. Prekonáva Himaláje, diktatúry aj výškové rekordy a stíha aj utekať pred políciou. Skrátka, táto posádka nemôže sklamať. Ničoho sa nebojí, bez obáv zvláda všetky nástrahy s čiernym humorom a sebairóniou. Návrat domov je dojemný ako ešte nikdy predtým a dokazuje, že na dobrodružstvo netreba luxus – stačia 2 trabanty, 1 maluch, 1 jawa a skupina skvelých ľudí.

Cintorín zvieratiek

Tam za ich domom je les a naprieč tým lesom vedie cestička a vypľuje vás na cintoríne zvieratiek, ktorý si to pred desiatkami rokov postavili miestne deti. A za ním, je čosi desivé: starobylé indiánske posvätné mikmacké pohrebisko! Pôda v ňom je kamenistá a kyslá a keď do nej niečo mŕtve zakopete, vráti sa to! O niečo neskôr, keď sa Creedovci v mestečku zabývajú, zrazí Churcha kamión…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba