Televízne tipy Pravdy: Triler Zlé časy v El Royale aj komédia Ave, Caesar!

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 16. do 22. mája. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

16.05.2019 16:00
Zlé časy v El Royale Foto:
V sobotu večer budú môcť diváci vidieť na HBO aj neo-noir Zlé časy v El Royale.
debata

Sobota 18. 5.

Syn čierneho ľudu, HBO, 20.00

Moderné stvárnenie románu Syn čierneho ľudu, ktorý napísal v roku 1940 Richard Wright, sleduje mladého Afroameričana Biggera ,Biga' Thomasa v Chicagu. Big udržuje vlažný vzťah s dievčaťom, okázalo nosí zelené vlasy a punkovú bundu, fajčí trávu a má pri sebe pištoľ. Napriek tomu rázne odmieta sprisahanecké plány svojho kamaráta, ktorý chce prepadnúť obchodík na rohu a prísť tak ľahko k peniazom. Big chce rozhodovať o vlastnom živote, a tak prijme prácu šoféra v rodine bohatého podnikateľa Willa Daltona. Presťahuje sa do ich sídla a začne voziť Daltonovu pokrokovú dcéru Mary. Keď sa však pripletie k nešťastnému úmrtiu, všetko sa zamotá…

Eurovision Song Contest 2019, ČT1, 21.00

A je tu 64. finále pesničkárskej súťaže Eurovízia. Poznáme všetkých 26 finalistov, ale iba jeden z nich môže vyhrať. Uvidíme, akí šialenci sa v súťaži objavia tento rok.

Zlé časy v El Royale, HBO, 21.45

A ak by Eurovízia skĺzla do nudy, je tu šanca prepnúť na americký mysteriózny triler. Píše sa rok 1969 a sedem cudzincov sa stretáva v kedysi noblesnom, dnes už trochu ošumelom hoteli El Royale na brehu nevadsko-kalifornského jazera Tahoe. Tá partička nemá nič spoločné – okrem tajomstva, ktoré každý z nich skrýva. Aj kedysi obľúbený hotel má vlastnú, dosť temnú minulosť. S príchodom noci bude mať každý z prítomných v El Royale vrátane kňaza (ten je, samozrejme, falošný, hrá ho oscarový Jeff Bridges) aspoň jednu šancu na vykúpenie – a tiež možnosť vyjsť s farbou von. Než sa všetci odoberú do horúcich pekiel. A objaví sa tu aj Dakota Johnson či Chris Hemsworth.

Nedeľa 19. 5.

Harry a Meghan – Kráľovská romanca, JOJ, 8.50

Vojvodkyni Meghan sa len nedávno narodilo bábätko – ak vás zaujíma príbeh americkej herečky a jej princa, pozrite si romantický životopisný film. Ale len ak milujete romantické „dojáky“, nejde totiž o dokument, ale o filmové stvárnenie. Ktosi ironicky komentuje: „Dobre to tá Pilčerová napísala – a žili šťastne až na veky vekov…“

Klec, ČT1, 20.00

Ide o nový film s Jiřinou Bohdalovou, ktorá práve oslávila 88 rokov, no energie má vraj viac než hociktorá štyridsiatnička. Popri českej stálici vo filme hrajú aj Kryštof Hádek, Viktor Preiss, David Švehlík a Vilma Cibulková. Má ísť o psychologic­kú drámu.

Pondelok 20. 5.

Ave, Caesar!, JOJ Plus, 20.10

Ak máte radi Georgea Clooneyho, pozrite si túto vydarenú komédiu z roku 2016. O čom je? Pre ostrieľaného hasiča problémov Eddieho je každý problém výzvou. Keď však unesú hviezdu hollywoodskeho veľkofilmu priamo počas nakrúcania, nastane poriadna panika.

Utorok 21. 5.

Správa o stave manželstva, Cinemax, 20.00

Anglická komédia (z roku 2019!) sleduje Louise (Rosamund Pikeová) a Toma (ChrisO'Dowd), ktorí sa stretnú v krčme tesne pred svojou každotýždennou manželskou terapiou. Film odhaľuje čriepky ich životov, okolnosti, ktoré ich dali dohromady aj tie, ktoré ich potom začali rozdeľovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Televízia #televízne tipy Pravdy