Alain Delon: Mojej kariére niet čo vyčítať

Legendárny francúzsky herec Alain Delon, ktorý sa v posledných rokoch stal terčom kritiky kvôli svojmu správaniu k ženám alebo názorom na homosexuálov, tvrdí, že čo sa týka jeho profesionálnej dráhy, nie je čo spochybňovať.

19.05.2019 19:08
alain delon cannes 2019 Foto: ,
Alain Delon si na festival do Cannes prišiel po čestnú Zlatú palmu.
debata (3)

„Ľudia si môžu hovoriť, čo chcú, som na to zvyknutý. Ale k mojej kariére niet čo povedať, tej niet čo vyčítať,“ povedal 83-ročný Delon pre Journal Du Dimanche (JDD). „Povedal som, že som dal facku žene? Áno. A mal som dodať, že viac faciek som dostal, ako rozdal. Žiadnu ženu som nikdy v živote neobťažoval. To ony ma dosť obťažovali,“ povedal teraz Delon.

Ešte predtým, ako si mal v nedeľu večer prevziať v Cannes Zlatú palmu za celoživotné dielo, sa stretol s publikom v jednej z kinosál. Diváci ho podľa portálu Screendaily.com privítali potleskom postojačky. „Nemyslím si, že v tejto miestnosti je niekto, kto by mohol povedať, že prišiel do Cannes pred Alainom Delonom. Bol tu od 50. rokov a zostal festivalu verný, rovnako ako chce festival demonštrovať dnes vernosť jemu,“ citoval Screendaily.com umeleckého riaditeľa festivalu, ktorý petícia vyzývala, aby Delona kvôli jeho kontroverziám neocenil. „Neudeľujeme mu Nobelovu cenu mieru. Udeľujeme mu čestnú Zlatú palmu za jeho hereckú kariéru,“ povedal umelecký šéf Cannes.

Video

Delon patrí najmä v rodnom Francúzsku k najobdivovanejším hercom. V roku 1963 film Luchina Viscontiho Gepard, kde hral s Claudiou Cardinalovou, získal v Cannes Zlatú palmu. Diváci si ho pamätajú aj zo snímok Rocco a jeho bratia (1960), V žiari slnka (1960), Čierny tulipán (1964), Sicílsky klan (1969), Borsalino (1970), Zorro (1975), Dvaja muži v meste (1973), Kto nastaví kožu (1981) a mnohých ďalších.

V posledných rokoch vyvolal Delon kontroverzie napríklad aj priateľstvom s francúzskym krajne pravicovým politikom Jeanom-Marim Le Penom. „Som pravičiar, bodka,“ povedal herec v rozhovore s JDD s tým, že nie je stúpencom krajnej pravice. V minulosti tiež priznal, že sa k ženám správal ako mačo a vyhlásil, že homosexuáli by nemali vychovávať deti. „Nie som proti manželstvu homosexuálov, je mi to jedno, ľudia si môžu robiť, čo chcú,“ povedal v JDD s tým, že je proti ich adopciám detí.

FOTO z Cannes – deň 1

Modelka Alessandra Ambrosio vyzerala očarujúco...
Speváčka a herečka Selena Gomez pózuje...
+40Topmodelka Romee Strijd predviedla v Cannes...

FOTO z Cannes – deň 2

Herečka a ozdoba Cannes Araya A. Hargate v...
Herečka a porotkyňa Elle Fanning pózuje...
+20Herečka Julianne Moore pózuje fotografom počas...

FOTO z Cannes – deň 3

Česká modelka Eva Herzigová v kreácii Christian...
Americká topmodelka Bella Hadid v Cannes.
+27Herečka Priyanka Chopra v róbe Rami Kadi pózuje...

FOTO z Cannes – deň 4

Herečka Penelope Cruz a jej kolega Antonio...
Modelka a moderátorka Marica Pellegrinelli,...
+34Partneri Nicole Kimpel a Antonio Banderas.

FOTO z Cannes – deň 5

Herečky Helen Mirren (vpravo) a Andie MacDowell...
Herečka Monica Bellucci v kreácii Christian...
+18Topmodelka Toni Garrn v kreácii Ralph & Russo...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Cannes #Alain Delon #čestná Zlatá palma