Televízne tipy Pravdy: Kúpili sme ZOO aj finále The Voice Česko Slovensko

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 24. do 29. mája. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

24.05.2019 09:00
Kúpili sme ZOO Foto:
Film Kúpili sme ZOO si môžete pozrieť na TV JOJ.
debata

Piatok 24. 5.

Môj vlastný mesiac, Cinemax, 17.55
Švédska biografická dráma z roku 2018 rozpráva o raketovom vzostupe k sláve speváka Teda Gärdestada, ktorá vraj nemá v dejinách švédskej populárnej hudby obdobu. Ako šestnásťročný vydal svoj prvý singel, ktorý preňho nahrali a zmiešali producenti skupiny ABBA – a Anni-Frid s Agnethou k nemu naspievali vokály. Lenže s narastajúcim úspechom sa množia aj konflikty, napríklad s bratom, ktorého Tedova sláva odsunula na vedľajšiu koľaj. A sú tu aj hlasy v Tedovej hlave, ktoré mu čoraz viac strpčujú život. Režisér Hannes Holm vraj prichádza s opulentnou a strhujúcou filmovou adaptáciou skutočného príbehu tejto švédskej popovej hviezdy. Oslnivý výkon v hlavnej úlohe tu podáva spevák a herec Adam Pålsson. Vo Švédsku z toho bol najnavštevovanejší filmový hit.

Ako Viťka Cesnak viezol Ľochu Vrtáka do domova dôchodcov, Dvojka, 22.05
Z celkom iného súdka bude ruský film Alexandra Chanta z roku 2017. Hlavným hrdinom je Víťa, ktorý trávi voľný čas po baroch s dámami všelijakej povesti. Tam ho vyzdvihne nemilovaná žena, s ktorou kedysi náhodou mal dieťa. Sám po tom, ako ich otec opustil, následkom čoho jeho matka spáchala samovraždu, vyrastal v detskom domove. Nečudo, že z návratu bludného otca, teraz zmrzačeného zlodeja, má Víťa pramalú radosť. Všetko sa však zmení, keď do hry vstúpi ako vítané dedičstvo byt. V okamihu sú vybehané papiere na prevoz do domova dôchodcov. Jediný voľný je však prekliato ďaleko, a keď navyše cestou invalid pookreje, začínajú sa skutočné problémy. Netradičná road movie so štýlovým soundtrackom je vraj zasadená do hlboko realistického a zároveň sofistikovane satiricky zobrazeného Ruska.

Sobota 25. 5.

Kúpili sme ZOO, JOJ, 14.15
A na zlepšenie nálady jedna americká komédia s hviezdami ako Matt Damon či Scarlet Johanssonová. Vraj to je skrz-naskrz optimistický film, na ktorý musí mať človek náladu, ale keď ju má, mal by si pochvaľovať. Matt Damon hrá losangeleského autora novinových stĺpčekov a príležitostného spisovateľa dobrodružnej literatúry, ktorý ako slobodný otec čelí problémom súvisiacim s výchovou dvoch detí. Vo viere, že nový začiatok pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnostii, rozhodne sa opustiť svoju prácu a kúpiť starý vidiecky dom s ohromnými pozemkami a so špeciálnym bonusom – Rosemorskou zoologickou záhradou, kde žijú desiatky zvierat. O tie sa stará chovateľka Kelly (Scarlett Johansson) a jej oddaný tím…

The Voice Česko Slovensko – Finále – Live, Markíza, 20.30
Tak je to konečne tu a dozvieme sa, kto má ten najlepší Voice – pardon, hlas.

Nedeľa 26. 5.

Dámsky klub, HBO, 20.00
Film s nálepkou: pre dámske publikum a dlhé jarné večery. Lákadlom môže byť Diane Keatonová, ktorá hrá ženu, čo ovdovela po 40 rokoch manželstva. Alebo Jane Fonda, ktorá si užíva spoločnosť mužov, ale záväzkom sa dôsledne vyhýba. A ešte je tu kamarátka, čo sa aj po desaťročiach stále spamätáva z rozvodu. Aj manželstvo štvrtej do partie speje po 35 rokoch neodvratne ku koncu. Lenže vášnivý svet pána Greya obráti ich unavené životy hore nohami – pretože štvorica priateliek na čitateľskom krúžku prelúskala Päťdesiat odtieňov sivej! A teraz sa v nich rozhorela túžba po romantike a dobrodružstvách…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy