Dvojka uvedie pokračovanie večerníčka Mláďatá

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) prinesie k blížiacemu sa Medzinárodnému dňu detí pokračovanie večerníčkového seriálu Mláďatá. Sedem nových epizód uvedie Dvojka v premiére denne o 18:30 už od pondelka 27. mája.

24.05.2019 11:02
Mláďatá Foto:
Záber z večerníčka Mláďatá.
debata

Príbehy skutočných mláďat z autentickej divej prírody nakrútil pre RTVS známy dokumentarista Zdenko Vlach. V krátkych príbehoch ukáže najmenším divákom krásy slovenskej prírody, ale najmä príbehy mláďatiek, ktoré majú veľa spoločného s deťmi. Príbehmi bude deti sprevádzať starý múdry výr, ich hlavnými hrdinami budú zvieratká zo slovenskej prírody. Deti uvidia, ako sa učia loviť malé vtáčiky – rybáriky, navštívia rodinku jazvecov a rysov, ktoré stretnúť v prírode je veľká vzácnosť. Príbeh malých potápok sa odohrá na hladine jazera. Deti sa stretnú aj s malými veselými syslíkmi, ktoré neustále niečo vystrájajú a spoločne s malým zablúdeným zubríkom budú hľadať cestu z lesa.

„Filmovanie seriálu prebiehalo od skorej jari do konca leta 2018. Za mláďatkami sa bolo treba túlať okolo riečok, jazier, v hlbokých lesoch a horách našej prírody. Bolo treba nájsť miesta, kde rodičia pripravovali kolísky a brlôžky pre svoje potomstvo. A potom neďaleko dobre ukrytý čakať stovky hodín. Rodičia mláďat sú v tom čase veľmi obozretní, chránia svoje mláďatká. A taký zubor, diviak či medveď dokážu napadnúť aj človeka. O komároch ani nehovorím, tie na kameramana útočia neustále. Ale to patrí k nádherným zážitkom filmovania prírody a k dobrému pocitu, že to uvidia deti na televíznej obrazovke. Spoznajú, čo všetko naša príroda ukrýva. Len si ju musíme chrániť a byť k nej ohľaduplní,“ povedal Zdenko Vlach. Na seriáli sa podieľala scenáristka Lenka Tomešová, autorom hudby je Martin Hasák. Texty všetkých zvieratiek nahovoril Boris Farkaš.

debata chyba
Viac na túto tému: #večerníček #mláďatá