Televízne tipy Pravdy: Seriál Veľké malé klamstvá aj Bohemian Rhapsody

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 6. do 12. júna. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

06.06.2019 16:00
Bohemian Rhapsody Queen Foto:
Snímka Bohemian Rhapsody zachytáva aj pamätný koncert Live Aid v roku 1985.
debata

Piatok 7. 6.

Everest, JOJ, 20.35

Dobrodružný americký triler režiséra Baltasara Kormákura z roku 2015 rekapituluje jednu z najtragickejších expedícií, pri ktorej majestátny masív poslal svojim vyzývateľom mrazivé varovanie. Píše sa polovica 90. rokov a Himaláje sa stávajú obľúbenou turistickou destináciou. Na osemtisícovky už nešplhajú len skúsení horolezci, ale tiahnu sa tam celé procesie dobrodruhov z celého sveta. Horskí vodcovia Rob Hall (Jason Clarke) a Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) aj tak nič nepodceňujú a do svojej expedície na najvyšší bod našej Zeme berú len ľudí, ktorí majú niečo za sebou. Všetci sú skvele pripravení a vybavení, splneniu snov ich klientov by nič nemalo stáť v ceste. Stačí však drobná odchýlka od plánu, náhla zmena počasia a kľúčovú otázku „Podarí sa nám horu zdolať?“ vystrieda otázka oveľa zásadnejšia. „Dokážeme prežiť?" V ďalších úlohách Josh Brolin, John Hawkes a Sam Worthington.

Ľud verzus Larry Flint, Jednotka, 22.05

Boj za slobodu, za porno alebo boj za slobodu porna?, pýta sa akýsi filmový fanúšik a sám si odpovedá: Zo všetkého trochu. Miloš Forman divákom servíruje sviežu biografiu kontroverznej osobnosti – magnáta sexpriemyslu Larryho Flinta, rešpektuje fakty, ale dodáva absurdný humor a štipku zveličenia. Larryho hrá Woody Harrelson a ako herečka sa tu ukázala aj Courtney Love, vdova po Kurtovi Cobainovi z Nirvany.

Sobota 8. 6.

Filmové hviezdy neumierajú v Liverpoole, Cinemax, 10.25

Životopisný film o hollywoodskej star čierno-bieleho filmu Glorii Grahamovej, ktorú hrá Annette Beningová. Predtým, ako hviezda zomrie na rakovinu, zažila Gloria lásku s Petrom Turnerom (Jamie Bell), ktorého stretla v Londýne. Vraj je to dobrý film o láske a umieraní a pasáže o láske staršej, ale stále vitálnej movie star a o polovicu mladšieho partnera sú nezabudnuteľné.

Operácia Crossbow, ČT2, 20.00

Nikdy som tento film nevidela, no vraj patrí medzi sto najlepších vojnových filmov – rozpráva o britskom boji proti nemeckým raketám V1 a V2 za druhej svetovej. Má tu byť zaujímavé krátke intermezzo Sophie Loren. Už z toho tušíte, že ide o starý film – režisér Michael Anderson ho nakrútil v roku 1965.

Nedeľa 9. 6.

Bohemian Rhapsody, HBO, 20.00

Ak ste nestihli štvoroscarový kasový trhák o Freddiem Mercurym v kine, pozrite si ho na HBO. Je to oslava kapely Queen, ich hudby a hlavne výnimočného frontmana Freddieho. Snímka mapuje raketový vzostup skupiny prostredníctvom ikonických piesní a neskutočných Mercuryho kostýmov. A potom sa Freddie ženie za sólovou kariérou…

Pondelok 10. 6.

Veľké malé klamstvá, HBO, 20.00

Seriál sa vracia s druhou sériou. Na prvý pohľad sa v kalifornskom prímorskom mestečku Monterey nič nezmenilo: matky naďalej bezhranične milujú, otcovia podporujú, deti sú rozkošné a vily honosné. Po udalostiach na benefičnej akcii základnej školy však už nič nie je ako predtým. Členky „montereyskej päťky“ – živelná Madeline, právnička Celeste, slobodná matka Jane, nekompromisná Renata a jogínka Bonnie – sa spoločne snažia dať svoje rozpadnutí životy znovu dohromady. A na návštevu príde aj Celestina svokra Mary Louise, ktorú hrá hraje trojoscarová Meryl Streep!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Televízia #Everest #televízne tipy Pravdy #Veľké malé klamstvá #Bohemian Rhapsody