Filmové premiéry: Muži v čiernom: Globálna hrozba aj Rodičia pod parou

Od tohto týždňa si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť poetický film Uzly a pomaranče aj komédiu Rodičia pod parou so Salmou Hayekovou a Alecom Baldwinom.

13.06.2019 16:00
Salma Hayek a Alec Baldwin Foto:
Salma Hayek a Alec Baldwin vo filme Rodičia pod parou.
debata

Muži v čiernom: Globálna hrozba

Muži v čiernom od nepamäti chránia našu Zem pred vesmírnou háveďou. V novom dobrodružstve však stoja proti hrozbe, s akou sa ešte nestretli: zradcovi v ich vlastných radoch.

Rodičia pod parou

Salma Hayek a Alec Baldwin sú rodičia pod parou v bláznivej a nekorektnej komédii o manželoch a rodičoch, ktorí sa z času na času ocitnú pod obraz boží. Navyše zistia, že sú úplne bez peňazí. Zachovávajú si však noblesu aj súdržnosť a vymýšľajú, ako sa z problémov dostať. Bohužiaľ si k tomu dajú pohárik, rozhodnú sa potajomky prenajať susedov dom a potom už nestíhajú počítať katastrofy, ktoré tým spustia.

Uzly a pomaranče

Uzly a pomaranče sú príbehom o prvej láske voňajúcej po pomarančoch, nesmelých dotykoch, chlapčenských súbojoch o česť a hlavne o koňoch. Scenár vychádza z knižnej predlohy renomovanej autorky pre mládež, Ivy Procházkovej. Zachytáva život pätnásťročného Dareka, ktorému sa po smrti matky všetko obrátilo naopak. V jeho živote sa však objavia kone, ktorého ho sprevádzajú nielen počas krásneho obdobia zamilovanosti ale dovedú ho až na prah dospelosti.

Veľký zlý lišiak a iné príhody

Vidiek nie je vždy taký pokojný ako sa zdá a zvieratká z tejto farmy sú nevyspytateľné: lišiak, ktorý je mamou pre trojicu kuriatok; zajac, ktorý sa hrá na bociana či kačka, ktorá chce byť Santa Clausom. Keď si myslíte, že život na vidieku je prechádzka ružovou záhradou, zamyslite sa znova!

Šarkan

Leto sa chýli ku koncu a stromy sa prehýbajú pod váhou zrelého ovocia. Dedo daruje vnukovi šarkana. Keď je chlapec vymrštený do vzduchu, dedo ho chytí. Potom popadajú listy a dedo zoslabne. Silný jesenný vietor ho vynesie až na oblačné nebo. Príde zima, príde jar, a teplý vánok ich opäť spojí. Film Šarkan je plný čarovných obrazov s bohatou štruktúrou, ktoré rozprávajú príbeh o spomínaní na tých, čo už nie sú medzi nami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Muži v čiernom: Globálna hrozba