Televízne tipy Pravdy: Ako sa zbaviť nevesty aj dokument 66 sezón

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 14. do 19. júna. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

14.06.2019 16:00
Andrea Kerestešová Foto:
Andrea Kerestešová v komédii Ako sa zbaviť nevesty.
debata

Piatok 14. 6.

Heavy trip, Cinemax, 20.00

V móde sú filmy o spevákoch a kapelách. Tentoraz to však nie je ani Elton Jones, ani Freddie Mercury, ale Turo z fínskeho zapadákova. Supervtipná komédia je určená najmä fanúšikom metalu, ale zabaví každého. Dvadsaťpäťročný Turo miluje amatérsku kapelu Impaled Rectum, v ktorej spieva už dvanásť rokov. Stále skúšajú, no koncert zatiaľ nemali. A zrazu sa črtá možnosť vystúpiť. A to hneď na jednom z najbrutálnejších metalových festivalov. Musia sa tam dostať! Vezú si nebožtíka, čudného bubeníka, nezľaknú sa ani fínskej polície, ani nórskej armády. Koncert musí byť. A zábava tiež.

Sobota 15. 6.

Ako sa zbaviť nevesty, Markíza, 20.30
Rozvedená Eva (Lenka Vlasáková) si namýšľa, že bývalý manžel (David Matásek) k nej znova zahorel láskou a chce si ju znova vziať. Pozval ju totiž na romantickú večeru. Svadbu Honza zamýšľa, ale s celkom inou ženou. Od Evy, ktorá má cukráreň, objednáva iba tortu. Eva by sa s rozčarovaním vyrovnala, ale je tu ešte jej bojovo naladená mama (Jana Švandová), ktorá chce svadbe zabrániť. Odolajú snúbenci intrigám bývalej svokry?

Muži v nádeji, Markíza, 22.15
Môže byť nevera základom šťastného manželstva? Otázku nastoľuje režisér Jiří Vejdělek, ktorý už problémy lásky rozoberal v komédii Ženy v pokušení. Muži v nádeji ponúkajú chlapskú optiku. Hlavné slovo má šarmantný šesťdesiatnik Rudolf, ktorý tvrdí, že ženy musia o mužov bojovať. Učí to aj svojho slušného zaťa Ondreja. Naivný Ondrej uverí. Nájde si milenku a diváci uvidia, čo dokáže nevera.

Nedeľa 16. 6.

Osudový kruh, ČT2, 21.35
Tak to je niečo pre pamätníkov! Film nakrútil v roku 1970 režisér Jean-Pierre Melville, sám narodený v roku 1917. Účinkujú hviezdy z filmového praveku: Alain Delon, Bourvil, Gian Maria Volonté, Yves Montand, Paul Crauchet. Kedysi vzbudzovali vášeň, teraz to bude skôr nostalgia. Príbehy však nestarnú a tento – o veľkej lúpeži, v ktorej má kruh magickú úlohu – k takým patrí. Slávni herci chvíľami hrajú len ako siluety, a predsa, vďaka réžii, diváka fascinujú.

Pondelok 17. 6.

Nemecko v roku nula, Dvojka, 22.30
Taliansky režisér a scenárista Roberto Rossellini patrí k zakladateľom filmového neorealizmu. Hrdinom tragického príbehu je dvanásťročný Edmund, ktorý žije so sestrou v ruinách vojnou zničeného Berlína. Po porážke Nemecka sa snažia pretĺkať životom. Jedného dňa Edmund stretne svojho bývalého učiteľa, v ktorom by rád našiel spriaznenú dušu a oporu. Ten však aj po vojne zostáva presvedčený o správnosti nacistickej ideológie. Po zlyhaní generácie otcov nemá kto deti naučiť, ako žiť v novom svete.

66 sezón, Dvojka, 23.45
Nádhera! Starí rodičia, stará plaváreň, staré Košice! Kus konkrétneho života a histórie! Štylizovaný dokumentárny film režiséra Petra Kerekesa v kondenzovanej forme vypovedá o 66 sezónach Starej plavárne v Košiciach. Príbeh tohto milého miesta rámcujú obrazové spomienky režiséra na starého otca a rozprávanie starej mamy. Spomienky sa košatejú a vrstvia sa, skladá sa hravá mozaika osobných epizód aj závažných udalostí dejín, ktoré neobišli ani Košice.

Utorok 18. 6.

Španielska princezná, HBO, 20.00
Kto by nemal rád britské filmy o ich kráľoch a kráľovnách? Čo všetko si preskákali! Raz bude možno aj film o brexite, ale to asi nebude taká romantika ako v seriálovom príbehu Kataríny Aragónskej, krásnej, mladej, temperamentnej španielskej princeznej, ktorej je už od detstva zasľúbený anglický trón. Ale ktovie? V romantických filmoch obyčajne aj dejiny skrásnejú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Muži v naději #66 sezón #Ako sa zbaviť nevesty