Televízne tipy Pravdy: Milovník žien James Bond aj necudný zvodca Malkovich

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 21. do 26. júna. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

21.06.2019 16:00
daniel craig Foto:
Daniel Craig ako agent 007 James Bond v snímke Spectre.
debata

Piatok 21. 6.

Strnadovi, ČT2, 20.00
Ak vás zaujali slávne Manželské etudy českej dokumentaristky Heleny Třeštíkovej, je tu možnosť pozrieť si celovečerný film o jednej z rodín, ktorú 35 rokov sledovala. Ukazuje ďalšie prekvapivé zvraty v živote manželov a ich detí.

Sobota 22. 6.

Polednice, Cinemax, 16.25
Pre horúci letný deň horor ako stvorený! Aj keď milovníci hororov tvrdia, že toto české spracovanie s Aňou Geislerovou a Danielou Kolářovou má od hororu riadne ďaleko a že sa im to nezdalo strašidelné ani trochu. Tak ak vám film režiséra Jiřího Sádka z roku 2016 nevyhovie, siahnite po knižnom origináli od Erbena.

James Bond: Spectre, JOJ, 20.35
Ani toto nie je novinka, tento diel Bondových dobrodružstiev nakrútil Sam Mendes ešte v roku 2015. Ale kto má rád Bonda, prípadne Daniela Craiga a rýchle strihy, príde si na svoje. V úlohe krások Lea Seydouxová a Monica Belucciová.

Nedeľa 23. 6.

Bez stôp, Cinemax, 20.00
Útek do divočiny, návrat k prírode, ovácie divákov v Cannes, Sundance i v Karlových Varoch. Film Debry Granikovej je vraj nesmierne silný a dojemný, dostane sa pod kožu. Asi pätnásťročná Tom (Thomasin Harcourt McKenzie) žije so svojím otcom Willom (Ben Foster) dlhé roky v dobrovoľnej izolácii v rozľahlom lese na okraji oregonského Portlandu. Po náhodnom odhalení ich nelegálneho príbytku oboch umiestnia do špeciálneho resocializačného programu. Márne sa pokúšajú prispôsobiť novému prostrediu a rozhodnú sa vydať na riskantnú cestu späť do divočiny.

Portrét dámy, ČT2, 21.35
Ktosi o tomto filme z roku 1996 napísal: „Je to film typu Nebezpečných známostí, tiež s démonickým a nehodným Malkovichom, ktorému dobové kostýmy viac než pristanú. Potom je tu alabastrová Kidmanová, ktorá je tradične bezchybná, a mladučký Bale. Mno, a tiež príbeh vášní a intríg a veľkých lások a krásnych kostýmov. Nie je to prvoplánovo páčivý a lákavý príbeh, odkrýva aj tú druhú stránku, ktorá je za utiahnutými korzetmi a vyčesanými účesmi a je to príbeh o zložitosti ľudskej duše, ktorá dokáže niekedy veľmi prekvapiť. Stojí za zhliadnutie.“ Tiež sa mi zdá.

Pondelok 24. 6.

Euforia, HBO, 21.00
Desaťdielny seriál Sama Levinsona (Čarodejník z krajiny lží, Mladí zabijaci) v produkcii fenomenálneho speváka Drakea opisuje pestré životy stredoškolských študentov, ktorí sa točia na kolotoči zjatrených emócií a bojujú každý so svojimi vnútornými besmi. Užívanie drog, nie príliš bezpečný sex a zbytočné násilie nevynímajúc.

Streda 26. 6.

Krištof Robin, HBO, 20.00
A pre zmenu čosi z celkom iného súdka. Nové dobrodružstvá so starým priateľom! Štúdio Disney uvádza ikonický príbeh Krištofa Robina, chlapca prežívajúceho nespočetné dobrodružstvá v lese, ktorý potom dospel a zabudol, kam vlastne v živote ide. A tak tomu nešťastnému, zodranému londýnskemu úradníkovi, ktorý nemá čas na seba ani na krásnu manželku a malú dcérku, musia jeho roztomilí kamaráti z detstva pripomenúť kúzlo detskej predstavivosti. Plyšové zvieratká vrátane Medvedíka Pú, Tigra, Prasiatka a ďalších prinášajú naspäť dni, keď spoločné ničnerobenie a bezstarostnosť boli tým najlepším na svete!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Craig #James Bond #televízne tipy #Polednice