Filmové premiéry: Hudobná komédia Yesterday aj návrat desivej Annabelle

Od tohto týždňa si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť hudobnú komédiu Yesterday v réžii Dannyho Boylea aj pokračovanie hororu Annabelle.

27.06.2019 07:00
Yesterday Foto:
Himesh Patel v najnovšom filme Dannyho Boylea Yesterday.
debata

Yesterday

Nie veľmi úspešný pesničkár Jack (Himesh Patel) chce zavesiť gitaru na klinec. Jeho pesničky nikto nepočúva okrem jeho najlepšej kamarátky Ellie (Lily James). Všetko sa zmení keď ho počas záhadného globálneho zatmenia zrazí autobus. Zatmenie okrem iného spôsobí hudobnú katastrofu. Na párty, ktorú pre neho pripravili priatelia na počesť uzdravenia si zabrnká legendárnu pieseň Yesterday od Beatles. Notoricky známu melódiu nikto nespozná, priatelia sa tvária, akoby jednu z najznámejších piesní všetkých čias počuli prvýkrát v živote. Mohol by to byť nepodarený vtip, ale vyhľadávanie v googli sa chová rovnako. O Beatles nie je ani zmienky, ako keby nikdy neexistovali.

Annabelle 3: Návrat

Príbeh o zlovestnej bábike zo sveta filmov „V zajatí démonov“ prichádza vo svojom treťom pokračovaní.Ten­tokrát sú démonológovia Ed a Lorraine Warrenovci pevne odhodlaní zabrániť ďalšiemu nešťastiu a zlom posadnutú bábiku si prinášajú do svojho domu. V uzamknutej izbe, plnej artefaktov, ju s požehnaním kňaza bezpečne uložia za posväte
né sklo vitríny. Čaká ich však nekonečná noc hrôzy, lebo Annabelle prebudí zákerných duchov v miestnosti, ktorí si vyhliadli novú obeť – desaťročnú Judi, dcéru Warrenovcov, a jej kamarátky.

Brankár

Film Brankár prináša dramatický životný príbeh legendárneho futbalistu Manchester City Berta Trautmanna, ktorý sa v povojnovom Anglicku presadil napriek svojmu nemeckému pôvodu. Príbeh muža, ktorý miloval futbal, Anglicko a ženu svojho života Margaret a vďaka svojím výnimočným schopnostiam a vytrvalosti sa dokázal z nenávideného „nácka“ stať britským národným hrdinom. Bert Trautmann sa narodil v Nemecku v roku 1923 a počas vojny sa ako výsadkár aktívne zapájal do bojov. Ku koncu vojny ho zajali britskí vojaci a držali ho v tábore, kde si všimli jeho talent. Napriek počiatočnej nenávisti fanúšikov pôsobil v tíme Manchestru v rokoch 1949 až 1964. Zlom v jeho kariére prišiel v roku 1958 vo finále Anglického pohára, kedy pre svoj tím vybojoval víťazstvo, keď dohral zápas navzdory život ohrozujúcemu zraneniu. On a jeho životná láska Margaret, ale musia čeliť i ďalším ranám osudu.

Aj slnko je hviezda

Natasha je dievča, ktorá neverí na osud ani na sny a spolieha sa iba na vedu a fakty. Až do magického okamihu, kedy osud zasiahne a ona uprostred horúceho dňa na rušnej newyorskej ulici narazí na Daniela, nevyliečiteľného romantika. Medzi dvoma úplne neznámymi mladými ľuďmi okamžite preskočí iskra, ale hviezdy im nie sú veľmi naklonené. Natashi a jej rodine totiž zostáva dvanásť hodín do núteného odchodu z USA. Daniel to však nevzdáva, lebo už pri prvom pohľade na ňu mu bolo jasné, že osud im dvom nachystal niečo naozaj zvláštne a výnimočné. Teraz mu zostáva jediné – presvedčiť o tom aj Natashu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #kino #filmové premiéry #kinematografia