Televízne tipy Pravdy: Akčná Jett aj Bergmanové Scény z manželského života

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 11. do 17. júla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

11.07.2019 09:00
Jett Foto:
Americká herečka Carla Gugino v akčnom seriály Jett.
debata

Sobota 13. 7.

Riskni to s Polly, Markíza, 13.45

Milovníkom romantických komédií postačí ako odporúčanie meno Jennifer Aniston. Pozor, je tu aj Ben Stiller – známka toho, že nepôjde o extrémne sofistikovanú snímku. Alebo ako to zhrnul ktosi na filmovom portáli csfd.cz: „Keď je človek zničený po poriadnom žúre, nepotrebuje liečiť opicu pri premúdrelom filme. Tento akurát zodpovedá. Nekladie prílišné nároky, miestami je aj blbý, ale Jenifer Aniston je zjav, na ktorý sa v tomto filme dobre pozerá, a tak sa dá tej nedokonalosti čosi odpustiť.“

Jett, Cinemax, 20.00

V americkom sedemnásťdielnom krimiseriáli z produkcie Cinemaxu sa predstaví Carla Gugino v hlavnej úlohe prvotriednej zlodejky Daisy „Jett“ Kowalskej. Len čo Jett opustí brány väznice, musí sa opäť vrátiť k tomu, čo vie najlepšie. Skupina nebezpečných zločincov od prehnitých femme fatale po skompromitovaných príslušníkov zákona chce využiť jej schopnosti vo svoj prospech.

Nedeľa 14. 7.

Škoda lásky, ČT1, 17.55

Majstrove 80. narodeniny si možno pripomenúť aj českou komédiou z roku 2013, kde Karel Gott hrá sám seba a vraj celkom dobre. Snaží sa tu zbaviť neodbytnej fanúšičky, s čím mu pomáha Karel Šíp.

Anna Kareninová, Doma, 23.35

Kto by nepoznal príbeh nešťastnej Anny? V anglickom filmovom spracovaní z roku 2012 krásnu Kareninovú stvárnila Keira Knightleyová a nudného Karenina krásavec Jude Law. Rolu neodolateľného Vronského dostal Aaron Taylor-Johnson.

Pondelok 15. 7.

Scény z manželského života, Dvojka, 21.00

A tu je ďalší, tentoraz švédsky, príbeh o rozpade manželstva, ale aj o opätovnom búrlivom stretávaní a vzďaľovaní sa oboch protagonistov. Obraz dvojice ľudí, ktorí nevedia žiť spolu ani bez seba. Rolu Marianny napísal Ingmar Bergman pre Liv Ulmannovú po odznení ich hlbokého vzťahu.

Utorok 16. 7.

Rozvod III, HBO, 21.00

A nešťastné manželstvá do tretice, americký pohľad. V prvej sérii seriálu Frances (Sarah Jessica Parkerová) po vyše 10 rokoch manželstva oznámila Robertovi (Thomas Haden Church), že by sa mali rozísť. Vzápätí zistila, že opustiť minulosť a začať znova je ťažšie, ako si myslela. V druhej sérii sa obaja vyrovnávajú s následkami búrlivého rozvodu a snažia sa napraviť svoje zbabrané životy. A najnovšie, v tretej sérii sa ukáže, či stála prítomnosť toho druhého v živote rozvedených ubližuje biznisu, novým vzťahom a chodu oddelených domácností, alebo im pomáha.

Roky a roky, HBO, 21.30

Zaujímavý šesťdielny seriál o manchesterskej rodine Lyonovcov sa začína v roku 2019, keď si Daniel berie Ralpha, Stephen a Celeste sa boja o svoje deti, Rosie uháňa nový objav, Edith už celé roky nebola doma a všetkým panuje panovačná babička Muriel. Čoskoro sa príbeh prehupne do budúcnosti a sleduje životy a lásky Lyonovcov v priebehu nasledujúcich 15 rokov. Je sa na čo dívať – búrlivé zvraty v politike, technológiách a vo vzdialených vojnách priamo ovplyvňujú rodinu a realitu ich všedných dní. Dokáže obyčajná rodina zmeniť svet?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Televízia #Ingmar Bergman #televízne tipy Pravdy #Jett