Začína sa nová éra bondoviek. Agentom 007 bude žena!

Daniela Craiga v úlohe agenta 007 nahradí britská herečka Lashana Lynchová (31).

15.07.2019 15:22 , aktualizované: 16.07.2019 09:51
Lashana Lynchová Foto: ,
Herečka Lashana Lynchová bude novou agentkou 007.
debata (7)

Ako napísal v pondelok rakúsky denník Der Kurier, o tom, kto Craiga nahradí v roli Jamesa Bonda (51), sa špekulovalo odvtedy, ako agent ohlásil odchod do dôchodku. Podľa denníka Guardian sa však Craig ako James Bond objaví aj v novom filme, nie však už ako agent 007.

Dvadsiatapiata bondovka sa údajne začína scénou, keď je James Bond v Craigovom podaní povolaný z odpočinku na Jamajke po odchode z tajnej služby MI6 späť do akcie, aby sa postavil novému zloduchovi. „A potom je tam na začiatku kľúčová scéna, kedy (hlava tajnej služby) M povie: ‚Vstúpte, 007‘ a objaví sa Lashana – čierna, krásna žena,“ uviedol zdroj.

„Bonda nová 007 samozrejme sexuálne priťahuje a skúsi na ňu svoje obvyklé triky, aby ju zviedol, ale je zmätený, keď nezafungujú,“ dodal. Ukáže sa podľa neho totiž, že múdra mladá žena nemá v úmysle „skočiť s ním do postele“. „No, aspoň nie na začiatku.“

Craig ostane Bondom, ale kódové označenie 007 prejde na Lynchovú. „Bond je stále Bondom, ale ako 007 bol nahradený,“ dodal zdroj z filmového prostredia.

O tom, že Lynchová, ktorá má jamajský pôvod a objavila sa napríklad v tohtoročnom americkom akčnom filme Captain Marvel, sa stane agentom 007, informoval v nedeľu britský denník Daily Mail.

S Lynchovou sa začne nová éra bondoviek – nebude totiž len prvou ženskou predstaviteľkou, ale i prvou osobou černošského pôvodu, ktorá rolu agenta 007 stvárni. To podľa denníka Der Kurier upokojí kritické hlasy, ktoré tvrdili, že postava Jamesa Bonda nezodpovedala duchu súčasnej doby.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Craig #James Bond #007 #Lashana Lynchová