Televízne tipy Pravdy: Celeste Buckingham ako princezná aj Neil Armstrong na Mesiaci

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 18. do 24. júla. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

19.07.2019 14:00
Celeste Buckingham, Tomáš Hanák Foto: ,
Celeste Buckingham a Tomáš Hanák v rozprávke Láska na vlásku.
debata

Piatok 19. 7.

Láska na vlásku, ČT1, 20.00
Rozprávka Marianny Čengel-Solčanskej na motívy príbehu Marka Twaina o princovi a bedárovi v hlavnej úlohe so Celeste Buckingham a Samuelom Spišákom. Kritici si zgustli, ale iným sa páčila aspoň Celestina pesnička alebo kráľ v podaní Tomáša Hanáka.

Nebo, peklo, zem, Dvojka, 21.30
Tento film režisérky Laury Sivákovej som kedysi videla, ale má už desať rokov a nepamätám si z neho skoro nič – okrem toho, že baletku hrala sympatická Zuzana Kanócz. Je to príbeh baletky Kláry, ktorá hľadá cestu k sebe samej, pohybujúc sa medzi nebom lásky a peklom vášne, aby nakoniec pristála pevne na zemi.

Sobota 20. 7.

Utekajme, už ide!, Markíza, 11.20
Ani tento film Dušana Rapoša si nepamätám, ale vraj je to jedna z najúspešnejších slovenských komédií 80. rokov. V hlavných úlohách sa predstavia Marián Zednikovič, Zuzana Bydžovská a Milan Lasica. Život obyčajnej slovenskej rodinky, ktorá sa tlačí v maličkom panelákovom byte, zmení nešťastná udalosť, keď sa otcovi rodiny podarí prebúrať dieru do susedného bytu. Odvtedy si podarená rodinka spríjemňuje chvíle v luxusne zariadenom byte svojho záhadného suseda – mága. Tajné návštevy však nemôžu trvať donekonečna, deň odhalenia sa blíži.

Domácí péče, ČT1, 20.00
Už aj z Bolka Polívku bude o dva týždne sedemdesiatnik, tu je príležitosť pozrieť si ho v emotívnom príbehu o boji o život. Zaskvela sa tu česká herečka Alena Mihulová.

Nedeľa 21. 7.

Vdovy, HBO, 20.00
Dámsky triler oscarového režiséra Steva McQueena (12 rokov v reťaziach), ktorý spojil sily s autorkou bestselleru Stratené dievča Gillian Flynnovou. Stvorili príbeh z Chicaga, mesta zjazveného brutálnymi zločinmi a prerasteného korupciou. Policajti zastrelia štyroch ozbrojených zločincov pri pokuse o krádež veľkého balíka peňazí. Zostanú po nich vdovy, ktorým ich muži zanechajú hrozivé dlhy u nepríjemných veriteľov. Lenže Veronica (oscarová Viola Davis), Linda (Michelle Rodriguez), Alice (Elizabeth Debicki) a Belle (Cynthia Erivo) pochopia, že keď ťahajú za jeden povraz, dokážu všetko.

Pondelok 22. 7.

Deň, keď sme sa prešli po Mesiaci, ČT2, 16.20
Dokument o dramatickej ceste astronautov Neila Armstronga a Buzza Aldrina z pohľadu ľudí, ktorí sa na misii Apollo 11 podieľali.

Muž v tieni, Jednotka, 20.30
Napínavý príbeh spisovateľa, ktorého najmú na spísanie pamätí bývalého britského premiéra. Dej začne naberať nebezpečné obrátky po tom, čo na opustenú zimnú pláž známeho amerického letoviska vyplaví more mŕtvolu jeho predchodcu na tomto literárnom projekte. Netrvá dlho a „duch“ si uvedomí, že prijatím atraktívnej práce urobil strašnú chybu: ukazuje sa, že expremiér mal v minulosti nebezpečné tajomstvá.

Utorok 23. 7.

Chorvátske národné parky, ČT2, 19.25
Pätnásťminútový dokument ukáže Severný Velebit. Má to byť prechádzka najkrajšími prírodnými scenériami balkánskej krajiny, stojí za to vybrať sa za nimi z prímorských letovísk.

Manžel na skúšku, Cinemax, 20.00
Slobodná matka troch detí Kate (Anna Faris) je najatá na upratovanie luxusnej jachty, ktorá patrí rozmaznanému, sebeckému, nechutne bohatému mexickému playboyovi. Ten Kate neprávom prepustí, odmietne jej zaplatiť za prácu a ešte jej vyhodí drahý čistiaci stroj. Keď po divokej párty na jachte boháč spadne cez palubu a prebudí sa s úplnou stratou pamäti, Kate sa mu rozhodne dať príučku – presvedčí ho, že sú manželia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Neil Armstrong #Apollo 11