Úspech a plány Marvelu

Keď v roku 1998 vyhral Oscara za najlepšiu réžiu, na konci prejavu vyhlásil: "Som majster sveta."

27.07.2019 16:00
Herečka Scarlett Johansson na prezentácii filmu... Foto: ,
Scarlett Johansson sa objaví aj v pripravovanej snímke Black Widow. Do kín dorazí v máji budúceho roku.
debata

Jeho Titanic mal tržby neuveriteľných 2,19 miliardy dolárov. James Cameron však dostal chuť nakrútiť ďalší, ešte úspešnejší trhák. Bol ním Avatar (2009), ktorý odštartoval masový ošiaľ najmä vďaka prepracovanému 3D efektu. Kadencia filmov v 3D odvtedy rapídne vzrástla, bolo jedno, či šlo o rozprávky, horory, sci-fi, fantasy či dokumenty. O zárobku 2,78 miliardy dolárov sa Cameronovi ani len nesnívalo, no jeho Avatar to dokázal, a tak až do tohto roku držal prvenstvo v rámci celosvetových tržieb.

Trojhodinová epická komiksovka z dielne Marvelu Avengers: Endgame, zavŕšenie obľúbenej ságy spájajúcej všetkých najslávnejších superhrdinov z daného univerza vrátane Thora, Iron Mana, Spider-Mana, Čierneho pantera a ďalších, sa totiž len pred pár dňami stala najvýnosnejším filmom všetkých čias so zárobkom 2,79 miliardy dolárov. Snímke Anthonyho a Joea Russovcov na to stačili len tri mesiace. Svetovú premiéru mali poslední Avengeri 22. apríla v Los Angeles, pričom spoločnosť Disney sa rozhodla uviesť film do kín znova s doplnenými zábermi, čo k finálnemu výsledku výrazne dopomohlo. Snímka zožala aj mimoriadne kladné ohlasy zo strany kritikov.

Marvel zároveň čakajú svetlé časy. Ohlásil ďalšie projekty so zvučnými menami, takže všetci fanatici do komiksov si môžu naradostene značiť do kalendárov, kedy príde ich obľúbená alebo nová postava na plátna kín či sa objaví na televíznych obrazovkách. Najbližšie, už v máji 2020, sa môžu tešiť na sólovku Black Widow, ktorú v Avengers stvárnila skvelá Scarlett Johansson a teraz to nebude inak. Na pláne je aj novinka The Eternals, kde sa v hlavnej úlohe predstaví Angelina Jolie. Novinka by sa mala v kinách objaviť v novembri budúceho roku.

Na svoje si v neposlednom rade prídu fanúšikovia nezabudnuteľného Bladea. V remaku však nahradí Wesleyho Snipesa talentovaný, dvoma Oscarmi ocenený Mahershala Ali. Vráti sa aj Doctor Strange či Thor, ale hlavná úloha v pripravovanom filme Thor: Love and Thunder už bude patriť Natalie Portmanovej, ktorá sa bude oháňať povestným kladivom namiesto Chrisa Hemswortha. Seriálovú podobu dostane Loki v podaní Toma Hiddlestona aj drsný Hawkeye v podaní Jeremyho Rennera. Podarí sa však niektorému z vyššie uvedených diel prekonať tržby posledných Avengerov? <pe>

debata chyba
Viac na túto tému: #Scarlett Johansson #Marvel