Filmové premiéry: Horor Detská hra aj komédia Ibiza

Od tohto týždňa si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť drámu A dýchajte pokojne či inšpirujúci portrét lezca v snímke Free Solo.

25.07.2019 16:00
Christian Clavier Foto:
Christian Clavier v komédii Ibiza.
debata (1)

A dýchajte pokojne

Okraj islandského poloostrova Reykjanes. Dve ženy, ktorých osudy sa na krátku chvíľu vďaka nepredvídateľným okolnostiam pretnú. Medzi islandskou slobodnou matkou a africkou ženou žiadajúcou o azyl sa vytvorí intímne puto a obe začnú spoločne bojovať za to, aby sa ich životy vrátili na tú správnu cestu.

Detská hra

V súčasnej verzii hororovej klasiky Detská hra sa na plátna vracia zlá zabijácka bábika Chucky. Andy dostane od mamy k narodeninám úchvatnú hračku, najnovší výkrik technológií, bábiku, ktorá vie čokoľvek. Už to nie je iba hračka, je to ten najlepší kamarát. Zatiaľ ale nikto nevie, že dokáže aj zabíjať, že vraždí veľmi rada a s vynaliezavosťou tých najväčších psychopatov. Prišiel čas sa trocha zahrať.

Ibiza

Christian Clavier, známy z divácky úspešnej francúzskej komédie „Čo sme komu urobili?“, je ideálnym tatkom na poriadnu párty a vďaka nemu dostáva filmový žáner „zničené prázdniny“ úplne nový rozmer.

Free Solo

Zachytáva Alexa Honnolda, ako sa pripravuje uskutočniť svoj životný sen – zdolať legendárnu cestu Freerider na El Capitan v Yosemitoch bez lana, bez istenia. Alex sa tým upisuje jedinej voľbe – medzi dokonalosťou a smrťou. Film je inšpirujúcim portrétom lezca, ktorý ako človek maximálne využil svoj mentálny aj fyzický potenciál a výsledkom je triumf ľudského ducha. Ide o jeden z najväčších športových počinov vôbec. Ústrednú pieseň k filmu zložila hudobná legenda, držiteľ hudobného ocenenia Grammy Tim McGraw, spoločne s Lori McKenna. Vo filme účinkujú aj ďalšie lezecké legendy ako napríklad Alexov spolulezec Tommy Caldwell, ktorý bol hosťom Hory a mesto v roku 2014 a do Bratislavy sa vráti aj tohto roku, aby na festivale osobne uviedol film Dawn Wall.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ibiza #filmové tipy #A dýchajte pokojne #Detská hra