Vo veku 75 rokov zomrela herečka Russi Taylor, hlas myšky Minnie

Herečka Russi Taylor, ktorej hlasom viac ako tridsať rokov v USA hovorila myška Minnie, družka myšiaka Mickeyho, zomrela v piatok v Kalifornii.

28.07.2019 09:27
Russi Taylor Foto:
Russi Taylor a myška Minnie na zábere z roku 1986.
debata

Oznámil to podľa agentúry AP šéf spoločnosti Walt Disney – Bob Iger. Príčina úmrtia zverejnená nebola.

Taylorová bola vydatá za muža, ktorý v štúdiu sedel oproti nej a nahováral myšiaka Mickeyho. S Waynom Allwinom žila od roku 1991 do jeho smrti v roku 2009.

Rodáčka z Cambridge v štáte Massachusetts sa stala hlasom Minnie v roku 1986, keď v konkurze porazila vyše 200 uchádzačiek. Jej hlasom Minnie hovorila vo všetkých disneyovských projektoch, vo filme, televízii i zábavných parkoch.

„S odchodom Russi Taylorovej stratila Minnie svoj hlas,“ povedal Bob Iger. „Minnie a Russi už viac ako 30 rokov spoločne bavili milióny ľudí po celom svete. Vďaka tomuto partnerstvu sa Minnie stala globálnou ikonou a Russi jednou z Disneyho legiend,“ dodal.

„Bola tak úžasná, zábavná a milá ako Minnie a rovnako tak talentovaná a skromná,“ uviedol Bill Farmer, ktorý nahováral postavičku Goofyho. Taylorová poskytla hlas tiež ďalším disneyovským postavičkám, vrátane spolužiaka Barta Simpsona, Martina Princea.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Russi Taylor