Internet je nové náboženstvo, hovorí režisér filmu Kto je ďalší?

Internet je nové náboženstvo, hovorí režisér filmu Kto je ďalší? Nový slovenský film chce rozšíriť skupinu ľudí, ktorí poznajú riziká, vymieňajú si skúsenosti či aspoň otvorene komunikujú o nebezpečenstvách internetu.

29.07.2019 16:00
Angela Nikolau Foto:
Vo filme si zahrala aj modelka Angela Nikolau, ktorá zbiera "selfíčka" z najnebezpečnejších, ale aj najkrajších miest na svete.
debata (1)

„Posledné dva moje nefilmové projekty boli www.nezavislost.sk, www.bezinternetu.sk. Oba projekty otvárajú tému príchodu nového náboženstva – internetu,“ hovorí Miro Drobný, režisér nového filmu, ktorý rieši témy ubližovania, nenávisti, obťažovania či online narcizmu.

Novodobé celebrity si zarábajú tým, že nakrúcajú alebo fotografujú niečo mimoriadne, aby získali čo najviac divákov. Neraz pre viac „lajkov“ riskujú aj vlastné životy. Vo filme hrajú známi ruskí „rooftopperi“ Vadim Makhorov, Vitalij Raskalov a extrémna modelka Angela Nikolau, ktorí lezú po vysokých budovách sveta s cieľom získať čo najatraktívnej­ší záber.

„Vitalij s Vadimom mali to šťastie byť na pyramíde v Egypte, na soche Krista v Rio de Janeiro, na vežiach Sagrada Familia v Barcelone alebo vo Viedni na vrchole Dómu svätého Štefana. Dnes je to už nemožné. Všade sú prísne bezpečnostné pravidlá. Ja som prešla všetky výškové budovy v Číne, Hongkongu, liezla som v Paríži. Ale najkrajší západ slnka som zažila na Slovensku,“ vyznáva sa Angela Nikolau, ktorá zbiera „selfíčka“ z najnebezpeč­nejších, ale aj najkrajších miest na svete.

Vo filme lezú na vežu atómovej elektrárne. Podpísali notársku zápisnicu, že štáb nenesie zodpovednosť za ich ujmu na zdraví. „Najnebezpečnejšia bola 200-metrová konštrukcia veže natretá farbou, čo sa veľmi šmýkala a k tomu ešte aj fúkalo. Režisér povedal, aby sme riskovali s rozvahou, že nechce mať nafilmovanú našu smrť. Kráčala som bosá, podo mnou dvesto metrov, fúkal vietor. Na tej tyči sa reálne nedalo ani stáť, nieto ešte kráčať,“ smeje sa Angela. Drobný nakrútil triler pre mladých a o mladých, sú v ňom až príliš krásne zábery krajiny z výšky. Divák môže dostať strach, že to niekto bude chcieť vyskúšať.

Štyri soundtracky snímky vytvorili Demi Lovato, ktorá prepožičala skladbu Skyscraper, Celeste Buckingham naspievala pesničku Voiceless, raperka Aless skladbu Tisíc dôvodov. Teraz má premiéru skladba britského speváka Liama Adamsa s názvom Don't let me fall. „Keď som videl film, myslel som, že pozerám americkú produkciu. Veľmi ma prekvapil. Môj text je viaczmyselný a poslucháč si v ňom nájde aj iný pohľad na film. Som hrdý, že som súčasťou tohto medzinárodného projektu,“ dodal Adams. Soundtrack je dostupný na https://www.youtube.com/watch?….

Premiéra filmu Kto je ďalší? je naplánovaná na 22. augusta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #internet #film #Miro Drobný #Kto je ďalší?