Filmové premiéry: Hororový Slnovrat aj ďalší diel z akčnej série Rýchlo a zbesilo

Od tohto týždňa si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť horor Slnovrat, akčný triler Rýchlo a zbesilo: Hobbs & Shaw či animovaný film Labková patrola.

01.08.2019 07:00
Slnovrat Foto:
Florence Pugh a Jack Reynor vo filme Slnovrat.
debata

Slnovrat

Vizionársky režisér Ari Aster (Prekliate dedičstvo) prichádza s ďalším hrôzou nasiaknutým príbehom, v ktorom sa tentoraz temnota ukáže už za bieleho dňa. Dani a Christian sú mladý americký pár, v ktorom to začína škrípať. Po tragickej udalosti v Daninej rodine ich zblíži smútok a Dani sa rozhodne, že sa pridá k Christianovi a jeho kamarátom, mieriacim na výlet, aký sa odohrá len raz za život – do odľahlej švédskej dediny na festival letného slnovratu. To, čo sa začne letnou pohodou v odľahlej krajine zaliatej slnkom, naberie nečakaný spád, keď dedinčania pozvú svojich hostí, aby sa zúčastnili slávnosti. Raj na zemi sa začne meniť na čoraz hrozivejšie peklo.

Rýchlo a zbesilo: Hobbs & Shaw

Čo spája americkú kopu svalov Hobbsa a elegantného britského zabijaka Shawa? Jeden všetkého schopný gauner, ktorého by sami bez vzájomnej spolupráce nedokázali zastaviť. Dwayne Johnson a Jason Statham vyvádzajú v akčnej jazde, ktorá je zase o niečo rýchlejšia a zbesilejšia.

Labková patrola

V Adventure Bay sa schyľuje k veľkej udalosti. Neohrozená Labková patrola totiž zažije svoje najnovšie a špeciálne dobrodružstvo v kinách na veľkom plátne. Chlapec Ryder a jeho psí záchranársky tím predstavia výnimočne dlhé epizódy, v ktorých bude mať svoje miesto a dôležitú úlohu každý z členov skupiny a jeho zvláštne schopnosti. Teda požiarnik Marshall, technik Rubble, policajt Chase, mechanik Rocky, vodný záchranár Zuma i letecká záchranárka Skye.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #kino #filmové premiéry #kinematografia