Televízne tipy Pravdy: O pozornosť sa pobijú Jackman, McConaughey aj Banderas

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 9. do 14. augusta. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

09.08.2019 16:00
Serenity Ticho pred búrkou Foto:
Matthew McConaughey a Anne Hathaway vo filme Serenity: Ticho pred búrkou.
debata

Piatok 9. 8.

Hlavný kandidát, Cinemax, 21.25
Hugh Jackman žiari v úlohe charizmatického amerického politika Garyho Harta, ktorý v roku 1988 zaujal mladých voličov a bol považovaný za favorita na demokratickú prezidentskú nomináciu. Jeho volebnú kampaň však prerušila správa o (údajnom) mimomanželskom pomere s vtedy 30-ročnou Donnou Rice. Bulvárni aj seriózni novinári spojili sily a senátor Hart bol donútený volebný boj vzdať, aj tak však zanechal hlbokú stopu v americkej politike. Snímku nakrútil talentovaný syn československého režiséra Ivana Reitmana Jason, režisér komédií Juno alebo Ďakujeme, že fajčíte.

Sobota 10. 8.

Altamira, JOJ Cinema, 20.15
Španielsky životopisný film s Antoniom Banderasom v hlavnej role zaznamenáva priekopnícky objav jaskynných malieb z doby kamennej v Altamire v španielskej Kantábrii a tiež následné kontroverzie vedúcich náboženských a vedeckých osobností tých čias. Amatérsky archeológ Marcelino Sanz de Sautuola y de la Pedrueca v roku 1868 náhodne objavil paleolitické maľby v jaskyniach Altamira, ale obvinia ho, že jaskyne sú falošné a obrazy boli vytvorené pre samotného Sautuolu, aby tak zarobil.

Hibernatus, Jednotka, 20.30
Nesmrteľná komédia môjho obľúbeného Louisa de Funèsa o zmrazenom príbuznom. Film má už síce 50 rokov, ale stále pobaví.

Nedeľa 11. 8.

Serenity: Ticho pred búrkou, HBO, 20.00
Fanúšikovia Matthewa McConaugheyho to iste budú chcieť vidieť, ale keďže som film videla pred časom v kine, musím priznať, že má aj oveľa kvalitnejšie filmy. Tu Matthew hrá kapitána rybárskej lode, ktorý sprevádza turistov na rybárske výpravy v pokojnej tropickej enkláve Plymouth Island. Ticho jeho života rozčesne ako blesk jeho bývalá žena Karen (Anne Hathaway, ktorá po boku McConaugheyho hrala už vo hviezdnom filme Interstellar) – tá sa objaví so zúfalou prosbou o pomoc. Žiada exmanžela, aby ju a ich malého syna zachránil pred jej súčasným násilníckym manželom (Jason Clarke), ktorého má vziať na ryby a v oceáne ho nechať napospas žralokom…

Pondelok 12. 8.

Boj o moc II., HBO, 20.00
Prvá séria seriálu o moci, politike, peniazoch a rodine ma veľmi bavila, takže sa teším na ďalšie pokračovanie osudov bohatej nefunkčnej rodiny. Tá vlastní jeden z najväčších mediálnych a zábavných konglomerátov na svete. Druhá séria má bezprostredne nadviazať na dramatický koniec prvej série a sledovať zúfalý boj Royovcov o prevzatie kontroly nad impériom. Budúcnosť je čoraz neistejšia a temná minulosť členov rodiny by ich mohla zničiť. Napínavé!

Utorok 13. 8.

Najsilnejší hlas, HBO, 20.00
A tu je ďalšia skvele obsadená sedemdielna miniséria. Táto je inšpirovaná bestsellerom o Rogerovi Ailesovi (Russell Crowe), zakladateľovi Fox News. Aby sme pochopili udalosti, ktoré viedli k vzostupu súčasnej americkej republikánskej strany, treba najprv pochopiť Ailesa. Seriál sa sústreďuje hlavne na minulé desaťročie, keď sa vďaka vplyvu mocného televízneho vysielania Ailes de facto stal vodcom republikánov, a dotýka sa kľúčových okamihov jeho života vrátane skúseností so svetovými lídrami, ktorí stáli pri zrode jeho politickej kariéry. Dostaneme sa aj k obvineniu zo sexuálneho obťažovania, ktoré vládcovi Fox News nakoniec zlomilo väzy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Altamira #Louis de Funès #televízne tipy #Serenity: Ticho pred búrkou