Tarantinov najlepší premiérový víkend

Deviaty film kultového režiséra Quentina Tarantina s názvom Vtedy v Hollywoode si zamilovali diváci aj filmoví kritici.

05.08.2019 05:00
Quentin Tarantino Foto: ,
Režisér Quentin Tarantino na premiére filmu Vtedy v Hollywoode.
debata

O tom svedčí aj premiérový víkend, počas ktorého titul v USA zarobil viac ako 41 miliónov dolárov, vďaka čomu v tomto rebríčku predbehol aj Tarantinovu snímku Nehanební bastardi. „Kritici majú na film rovnaký názor, považujú ho za jeden z najlepších Tarantinových filmov a hovoria o hereckom koncerte jeho hlavných hviezd,“ uvádza Marián Tesák, PR manažér distribučnej spoločnosti Itafilm.

Tarantino, dvojnásobný držiteľ Oscara, je zároveň aj autorom scenára k filmu. Podobne ako vo väčšine svojich filmov aj v novinke režisér nevyužíva filmovú hudbu. „Hrá sa so známymi hitmi, ktoré tvoria dokonalý podmaz k slnečnému Hollywoodu 60. rokov minulého storočia,“ dodal Tesák.

V snímke Vtedy v Hollywoode sa televízny herec Rick Dalton (L. DiCaprio) a jeho dlhoročný dablér Cliff Booth (B. Pitt) rozhodnú presadiť sa pri filme na konci zlatej éry Hollywoodu v roku 1969 v Los Angeles. Uvedené herecké obsadenie v ňom dopĺňajú ďalšie známe tváre – Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis či Bruce Dern. Tarantinova novinka príde do slovenských kín 15. augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #premiéra #film #Quentin Tarantino #Vtedy v Hollywoode