Na kastingy šou Zem spieva bude môcť prísť aj verejnosť

Na kastingy Zem spieva 15. septembra v Martine a 22. septembra v Starej Ľubovni sa môžu prísť pozrieť aj fanúšikovia tejto obľúbenej šou RTVS či folklórni nadšenci. TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

07.08.2019 14:00
Zem spieva Urpín Foto:
Folklórna šou Zem spieva sa dočká aj tretieho pokračovania. Na snímke finále prvej série.
debata

Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, tohtoročné kastingy šou budú prístupné pre verejnosť a majú sa z nich stať akési festivaly slovenského folklóru. Návštevníci skanzenov v Martine a v Starej Ľubovni si budú môcť pozrieť vystúpenia folklórnych súborov aj jednotlivcov z celého Slovenska, nahliadnuť do zákulisia príprav šou a stretnúť sa s moderátorskou trojicou S Hudbou Vesmírnou.

„Tretia séria programu Zem spieva sa stretla s obrovským nadšením u folkloristov a prihlásení účastníci konkurzu dávajú tušiť, že tretia séria bude opäť zaujímavá, plná temperamentu a vysokej umeleckej kvality,“ uviedol programový riaditeľ Slovenskej televízie Marek Ťapák.

Súťažiacich v úvodných kolách tretej série šou bude hodnotiť porota v zložení Anna Derevjaníková, pedagogička, zberateľka a interpretka rusínskych piesní, Peter Kocák, režisér, choreograf, umelecký vedúci FS Vranovčan a DFS Cifroško, Stanislav Marišler, choreograf, tanečník a pedagóg katedry tanečnej tvorby VŠMU, Miroslava Palanová, autorka, režisérka, choreografička a vedúca folklórneho súboru Váh, Milan Rendoš, multiinštrumen­talista, aktívny hudobník a rozhlasový redaktor.

Kastingy do tretieho pokračovania šou Zem spieva sa uskutočnia 15. septembra v martinskom Múzeu slovenskej dediny a 22. septembra v Ľubovnianskom skanzene.

debata chyba
Viac na túto tému: #kasting #Marek Ťapák #Zem spieva #S hudbou vesmírnou