Televízne tipy Pravdy: Backstage aj Ready Player One: Hra začína

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 22. do 28. augusta. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

22.08.2019 16:00
Backstage Foto:
Mary Bartalos a Tony Porucha vo filme Backstage.
debata

Sobota 24. 8.

Mary Poppins sa vracia, HBO, 16.05

Klasická rodinná rozprávka štúdia Disney z roku 1964, ktorá získala päť Oscarov, má pokračovanie! Mary Poppins (Emily Blunt) sa vracia, aby pomohla ďalšej generácii rodiny Banksovcov znovu objaviť radosť a úžas. Dokonale praktická pestúnka s dáždnikom premení akúkoľvek úlohu na nezabudnuteľné dobrodružstvo, a to za pomoci veselého lampára Jacka (hrá ho všestranný hudobný skladateľ, producent muzikálov a herec Lin-Manuel Miranda). Ani sfilmovaná verzia mojej obľúbenej detskej knižky ma nesklamala.

Príliš dlhé zásnuby, ČT2, 20.00

Tri roky po slávnej Amélii z Montmartru (2001) nakrútil Jean-Pierre Jeunet celkom iný film s krásnou Audrey Tatouovou. Jeho vojnová dráma sa odohráva v závere prvej svetovej vojny, no najväčšia bitka mladej Francúzky sa má len začať. Mathilda dostala vyrozumenie, že jej snúbenec Manech je jedným z piatich zranených vojakov, ktorí sa nachádzajú medzi francúzskymi a nemeckými líniami a je vysoko pravdepodobné, že je mŕtvy. Mathilda však nechce prijať skutočnosť, že by svojho milého už nikdy neuvidela a vyberie sa na nebezpečnú púť, kde chce zistiť jeho údel…

Rafťáci, Markíza, 22.35

A celkom iný charakter má česká komédia Karla Janáka z roku 2006. Keď Dany sľúbil Filipovi, že mu pomôže zbaliť dievča, ešte netušil, koľko prekážok sa im postaví do cesty. V hlavných úlohách obľúbené duo Vojtěch Kotek a Jiří Mádl, ktorých dopĺňajú Milan Šteindler, Veronika Freimanová a Oldřich Navrátil.

Bezuchí zajkovia 2, JOJ, 23.20

Ak ste priaznivcami nemeckého herca Tila Schweigera, pozrite si pokračovanie jeho komédie. Preklad znie čudne, ale slovné hračky sa prekladajú ťažko. Prvý diel Keinohrhasen sa na Slovensko dostal pod názvom Bezuchí zajkovia (česky Zajíček bez oušek), druhý Zweiohrküken ako Bezuchí zajkovia 2 (presnejšie česky Kuře s ušima). A o čom to je? O láske, ako už romantické komédie bývajú.

Nedeľa 25. 8.

Ready Player One: Hra začína, HBO, 20.00

Steven Spielberg nakrútil svoj sci-fi thriller podľa rovnomenného svetoznámeho bestselleru Ernesta Clinea. V roku 2045 sa svet ocitá na pokraji chaosu a kolapsu, ľudia však našli spásu v OASIS, rozsiahlom svete virtuálnej reality, ktorý stvoril geniálny excentrik James Halliday (Mark Rylance). Keď Halliday zomrie, odkáže svoje nesmierne bohatstvo prvému človeku, ktorý nájde veľkonočné vajíčko ukryté niekde v OASIS. Odštartuje tak divoké preteky, ktoré pohltia celý svet…

Pondelok 26. 8.

Backstage, Jednotka, 20.30

Štyri roky starý tanečný film režisérky Andrey Sedláčkovej síce nemá ktovieaké vysoké hodnotenia, ale aspoň pár minút mu dám. V príbehu o tanci, láske a prvom stretnutí so skutočným šoubizisom účinkujú Tony Porucha, Mária Havranová, Ondrej Hraška, The Pastels, Ben Christovao.

V mene nášho Pána, HBO, 21.00

Zaujímavejšie znie námet komediálneho seriálu o svetoznámej televangelickej rodine s dlhou tradíciou deviantného správania, chamtivosti a charitatívnej činnosti – všetko v mene Pána Ježiša Krista. Jesse Gemstone (Danny McBride) je priekopník v kázaní televíznym masám. To, čo vybudoval jeho otec Eli Gemstone (John Goodman), chce rozšíriť pre modernejšie publikum.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Televízia #televízne tipy Pravdy #Ready Player One #Backstage