Ostrým nožom je dostupný online i na DVD

Slovenský film Ostrým nožom, voľne inšpirovaný vraždou Daniela Tupého, vychádza na iTunes aj na DVD nosičoch.

03.09.2019 07:49
Táňa Radeva Foto:
Herečka Táňa Radeva vo filme Ostrým nožom.
debata

Film debutujúceho režiséra Teodora Kuhna vstúpil na plátna kín 21. februára a do dnešného dňa ho videlo takmer 40.000 divákov. Od pondelka je snímka dostupná online prostredníctvom streamovacej služby. „Objednať a zakúpiť sa budú dať aj DVD nosiče s bonusovým materiálom,“ dodal.

Ostrým nožom rozpráva príbeh otca, ktorému zavraždia syna. Z útoku sú obvinení štyria páchatelia, pre chybné rozhodnutie sudkyne sa však dostanú na slobodu. Otec, odhodlaný odhaliť pravdu, sa púšťa do nevyrovnaného boja s nečinnou políciou, skorumpovaným súdnictvom aj vládnucou mafiou.

Filmového otca stvárnil Roman Luknár, matku zavraždeného chlapca si zahrala Ela Lehotská, v úlohe syna vystupuje Dávid Hartl. V ďalších postavách sa predstavili aj Miroslav Krobot, Marián Mitaš, Táňa Radeva, Jana Oľhová či raperi Moloch Vlavo a Momo. Titulnú pieseň k snímke skomponovala a naspievala Jana Kirschner.

Film mal medzinárodnú premiéru na festivale v Šanghaji, na českom Febiofeste získal hlavnú cenu. Patrí mu tiež ocenenie z poľského festivalu Lubuskie Lato Filmowe.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #DVD #dostupnosť #Ostrým nožom