Karikatúra Hitlera vznikala aj v Čechách. Nový film o druhej svetovej šokuje

Režisér tretieho Thora - Taika Waititi - čoskoro ponúkne bláznivý pohľad na druhú svetovú vojnu a Hitlera samotného. Film Jojo Rabbit sa nakrúcal aj v Čechách a v kinách sa objaví od 18. októbra.

09.09.2019 16:00
jojo rabbit, scarlett johansson, Foto:
Z druhej svetovej vojny sa stane, v podaní režiséra tretieho Thora, groteskná absurdita s trefným poukázaním na krutú realitu. A nechýbajú hviezdy ani hviezdy prvej veľkosti.
debata

Pre mnohých bude zrejme tento film ťažkým orieškom na strávenie. Waititi, ktorý presvedčil svet o svojom komediálnom talente, keď z upadajúcej marvelovky o Thorovi spravil obrovský hit. Thor: Ragnarok sa stal prvou rýdzou komédiou od komiksového giganta a fanúšikovia si jeho dielo zamilovali a tvrdia, že patrí medzi najlepšie adaptácie. Dokonca nová komediálna poloha tohto hrdinu presvedčila herca Chrisa Hemswortha, aby pokračoval v ďalšom nakrúcaní.

Už teraz je ohlásený Thor 4 a súdiac podľa konca filmu Avengers: Endgame bude výraznou hybnou silou aj v pripravovaných tretích Strážcoch galaxie.

Waititi zostáva verný bláznivej, čiernej komédii aj v jeho ďalšom filme. A do boja proti Hitlerovi si povolal rovno Scarlett Johansson. Herečka sa po dlhšom čase predstaví aj v inej úlohe, ako je Black Widom (Čierna vdova) od Marvelu. V Jojo Rabbit ju diváci uvidia ako slobodnú matku Rosie, ktorá ukrýva židovské dieťa na povale. Všetko sa zmení, keď ju nájde jej utiahnutý syn Jojo „Rabbit“ Betzler (Roman Griffin Davis), člen Hitlerovej mládeže a začne sa rozplietať presvedčenie o pravde, ktorú prezentuje vodca.

Film Jojo Rabbit mal celosvetovú premiéru 8. septembra na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte, celosvetovo do kín pôjde 18. októbra. Už teraz sa očakáva, že film vzbudí vlnu kontroverzných reakcií. Je to krutá paródia na celú históriu druhej svetovej vojny ako takej, pomerov, myslenia a najmä samotného Hitlera, ktorého stvárnil samotný režisér a scenárista v jednom.

V ďalších úlohách sa objavia zvučné herecká mená ako Thomasin McKenzie, Rebel Wilson, Stephen Merchant, Alfie Allen, Sam Rockwell.

 Scarlett Johansson na premiére snímky "Jojo...
Leslie Bibb a Sam Rockwell na premiére filmu...
+4Alfie Allen  na premiére filmu Jojo Rabbit v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Scarlett Johansson #Jojo Rabbit