Nezničiteľný Arnie je znova späť! Dočká sa svet poriadneho Terminátora?

Terminátor je v kinematografii nesmrteľný pojem, ktorý navždy zmenil nielen sci-fi žáner, ale aj svet filmu ako taký. Už o niekoľko týždňov sa znova vráti.

19.09.2019 16:00
arnold schwarzenegger, terminátor, Foto:
Arnie je späť ako Terminátor T-800!
debata

Do kín vtrhne Arnold Schwarzenegger ako už „starnúci“ Terminátor, jeho vizáž bude prispôsobená tomu, že samotný herec má 72 rokov. Podobne tomu bolo aj v predchádzajúcom filme s názvom Terminator: Genisys, vtedy jeho starnutie tvorcovia šikovne vysvetlili tým, že jeho „obal“ jednoducho starne, kým stroj vo vnútri nie.

Práve Genisys mala byť počiatočná snímka úplne novej trilógie, popri Arniem si hlavnú úlohu strúhla Emilia Clarke alias Daenerys z Hry o tróny. Kritici film rozniesli na kopytách a pritom kvalitatívne treba dodať, že film nebol vôbec zlý. Negatívne reakcie sa preniesli, pochopiteľne aj do výšky tržieb a tak štúdio od veľkolepých plánov upustilo. Už by sa mohlo zdať, že na Terminátora padne prach.

Lenže v Hollywoode silné značky nikdy dlho nespia. K Terminátorovi sa vrátil jeho „otec“ James Cameron, teraz v úlohe producenta a konzultanta a pripravil reštart celej série, ako sa patrí. Dej nového filmu Terminator: Dark Fate (Temný osud) bude ignorovať všetky filmy, pod ktorými nie je Cameron podpísaný. Menovite: Rise of the Machines, Salvation aj spomínaný Genisys.

Šiesty Terminátor avšak plynulo nadviaže na dvojku s podtitulom Judgment Day. To, že tentokrát je veľká nádej na zresuscitovanie tohto sci-fi formátu hovorí aj fakt, že do úlohy Sarah Connorovej sa vracia aj herečka Linda Hamilton. Dej rozbehne spleť udalostí po 27 rokoch od zdanlivého súdneho dňa. Vtedy ho síce hrdinovia odvrátili, no nezažehnali. Budúcnosť je daná a musí sa stať. Skynet musí ovládnuť svet so svojimi strojmi.

Z budúcnosti prichádza doteraz najlepší terminátor (Diego Luna), aby konečne zabezpečil súdny deň. Proti nemu sa postaví legendárny T-800 (Schwarzenegger), Sarah Connor a hybridná terminátorka, napol človek, napol stroj. Boj o budúcnosť sa môže začať!

Slovenská premiéra je stanová na štvrtok 31. októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Terminátor #Arnold Schwarzenegger #Linda Hamilton