Relácia 3 pódiá predstaví tvorbu hudobných hviezd i začínajúcich umelcov

Nová hudobná relácia 3 pódiá z dielne RTVS ukáže divákom a diváčkam slovenských hudobníkov v netradičnom svetle.

22.09.2019 14:26
Richard Müller Foto: ,
Aj spevák Richard Müller ukáže nepoznanú tvár v relácii 3 pódiá.
debata

Novinka im ponúkne nový pohľad na tvorbu hviezd ako sú Richard Müller, Peter Lipa, Adam Ďurica, Marián Čekovský či Emma Drobná a dá priestor aj nádejným začínajúcim umelcom. Relácia, ktorú bude moderovať muzikant Peter Bič, odštartuje 28. septembra o 22:20 na Jednotke. Hosťami premiérovej časti budú Katarína Knechtová, víťaz súťaže Zem spieva Štefan Štec a košické duo Dennyiah.

V 3 pódiách nebude chýbať interakcia ani hudobná improvizácia. Diváci a diváčky tak budú mať možnosť vidieť zaujímave kreácie, ktoré vzniknú, ak sa umelci odviažu v naozaj podnetnom prostredí. Príležitosť zahrať si s hosťami si nenechá ujsť ani Peter Bič, pre ktorého budú 3 pódiá prvou moderátorskou skúsenosťou na televíznej obrazovke.

„Veľmi sa mi to pozdáva, takáto relácia tu ešte nebola. Máme tri pódiá, na nich tri kapely rôznych žánrov, hudobníkov rôznych generácií. Keď ma oslovili na moderovanie, bola to pre mňa obrovská výzva, pretože som nikdy nič podobné nemoderoval. Potom som si však uvedomil, že je to o hudbe, o nás muzikantoch a povedal som si, že predsa o tomto niečo viem. Aj si s nimi zahrám a táto úloha mi, našťastie, ide veľmi dobre. Často je to aj o tom, čo na danom pódiu vznikne, je to čistá improvizácia. O tom aj má byť tá relácia, že sa stretnú muzikanti, rozprávajú sa, hrajú si, zadžemujú si,“ prezradil Bič.

Reláciu nakrúcali v košickej Tabačke. Nápad nakrúcať na východnom Slovensku si umelci pochvaľujú aj napriek tomu, že viacerí z nich museli cestovať stovky kilometrov. "Veľmi ma to baví. Je to o hudbe, mám pocit, že hudba nám akosi vymizla z obrazoviek, a tak veľmi oceňujem, že sa niekto chce do hĺbky venovať muzike, našim počinom, kapelám, všetkému, čo k tomu patrí. Tabačka je skvelý priestor, chodia sem ľudia, ktorí majú radi dobrú hudbu aj vtedy, keď sa tu nenakrúca. Je tu teda vynikajúca atmosféra,“ vyjadril sa Adam Ďurica.

„Relácií, ktoré by priniesli niečo nové, svieže, je málo, preto sa veľmi teším na tento projekt. Košice milujem, je to moje obľúbené mesto, veľmi sme si to užili,“ povedala zase Ema Drobná. Z nakrúcania v Košiciach sa potešil aj Marián Čekovský. „Som veľmi rád, že sa to nakrúca v Košiciach, ktoré si zaslúžia túto pozornosť. Ja ich považujem za takú malú Prahu, je to veľmi kultúrne mesto. V relácii odprezentujem napríklad skladby z mojej prvej platne, ktorú vydávam po dlhých 25 rokoch v tejto brandži,“ uviedol hudobník.

„3 pódiá je relácia, ktorá spája rôzne hudobné žánre a hudobníkov rôznych generácií, a súčasne vytvára priestor na nečakané hudobné prepojenia a zaujímavé informácie zo zákulisia nielen našej popovej hudby. Peter Bič ako moderátor ponúka benefit v tom, že svojich hostí dlho a dobre pozná, rozhovory preto často majú neformálny až spontánny ráz. Bonusom je charizmatické prostredie košickej Tabačky a prepojenie tvorcov z Košíc a Bratislavy, z externého a interného prostredia. Teší ma, že táto tvorivá atmosféra sa prejavuje aj v samotnej relácii a verím, že sa prostredníctvom obrazoviek dostane k divákom RTVS,“ vyjadril sa o novinke riaditeľ košického štúdia RTVS Jozef Puchala.

Nápad na realizáciu programu prišiel z hudobnej a mediálnej agentúry Oyster agency, ktorá je partnerom RTVS. „Relácií, ktoré vzdelávajú divákov a poslucháčov o hudbe, máme na Slovensku málo. Pri nakrúcaní sme sa zišli úžasná partia ľudí – nadšencov hudby a som si istý, že túto atmosféru budú cítiť aj diváci. Bude to dynamické, možno v istých momentoch prekvapivé, plné výbornej muziky,“ uzavrel Adnan Hamzič z Oyster Agency.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Richard Müller #Peter Bič #Adam Ďurica #Marián Čekovský #3 pódiá