Tom Hanks dostane cenu Cecila B. DeMilla

Cenu Cecila B. DeMilla za celoživotné dielo, ktorú každoročne udeľuje Hollywoodska asociácia zahraničných novinárov (HFPA), dostane v aktuálnom ročníku udeľovania Zlatých glóbusov americký herec Tom Hanks.

26.09.2019 07:00
Herec Tom Hanks takto nadchol fanúšikov v... Foto: ,
Herec Tom Hanks takto nadchol fanúšikov v Toronte.
debata

„Po viac ako tri desaťročia uchvacuje divákov jeho bohatými a hravými postavami, ktoré sme si zamilovali a obdivujeme. Tak, ako je presvedčivý na striebornom plátne, je rovnaký aj za kamerou ako scenárista, producent a režisér,“ vyjadril sa na margo udelenia ceny Hanksovi prezident asociácie Lorenzo Soria.

Šesťdesiattriročný rodák z kalifornského Concordu si čestné ocenenie prevezme počas galavečera 77. ročníka udeľovania Zlatých glóbusov, ktorý sa uskutoční 5. januára v Beverly Hills.

Hanks, ktorý má na konte štyri Zlaté glóbusy, sa ako najnovší laureát ceny Cecila B. DeMilla pripojí k Jeffovi Bridgesovi, Oprah Winfreyovej, Meryl Streepovej, Denzelovi Washingtonovi, Georgeovi Clooneymu, Morganovi Freemanovi, Jodie Fosterovej, Harrisonovi Fordovi, Robinovi Williamsovi, Woodymu Allenovi, Barbre Streisandovej, Sidneymu Poitierovi, Lucille Ballovej či Waltovi Disneymu, ktorým sa tejto pocty dostalo v minulosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #HFPA #Tom Hanks #celoživotné dielo