Česko a Slovensko sa rozlúčilo s Karlom Gottom. Pri obrazovkách sedeli milóny

Posledná rozlúčka s legendárnym spevákom vyvrcholila v piatok a v sobotu. Slovenské a české televízie prinášali priame prenosy a diváci boli zvedaví.

14.10.2019 16:00
debata

Kým v piatok bol rakva vystavená v pražskom paláci Žofín, v sobotu rozlúčka vyvrcholila zádušnou svätou omšou na Pražskom hrade v Chráme svätého Víta. V piatok sa maestrovi počas 14 hodín prišlo pokloniť takmer 50-tisíc fanúšikov. Sobotná omša bola len pre vybraných hostí, televízie ju však vysielali naživo. Priaznivci speváka ju mohli sledovať na veľkoplošných obrazovkách na III. nádvorí Pražského hradu.

V Českej republike priamy prenos zo zádušnej omše prinášala najsledovanejšia komerčná stanica Nova, ale aj verejnoprávna Česká televízia. U nás to nebolo inak. Poslednú rozlúčku vysielal trhový líder – Markíza, ale aj verejnoprávna Jednotka.

Ako uvádza portál mediaguru.cz, u našich západných susedov posledná rozlúčka patrila medzi najsledovanejšie programy celého týždňa. Českú televíziu v čase vysielania omše (10:30 – 13:00) sledovalo viac ako milión divákov. Čo predstavovalo takmer 53% ľudí, ktorí v tom čase mali zapnutý televízor. Komerčnú Novu si pustilo 500-tisíc divákov.

Českí diváci sledovali aj piatkové vysielanie z paláca Žofín. Spravodajský kanál ČT24 zdvojnásobil svoj trhový podiel.

Na Slovensku sledovalo rozlúčku s českou legendou dokopy 435-tisíc divákov v čase konania omše. Verejnoprávnu Jednotku uprednostnilo 191-tisíc divákov, Markízu 244-tisíc.

Čestná hradná stráž vynáša rakvu z pozostatkami...
Zádušnej omše za Karla Gotta sa v sobotu...
+13Zádušná omša za zosnulého Karla Gotta sa konala...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott