Pražské orgie, Angelina Jolie aj ovečka Shaun

Pražské orgie. dobrodružné fantasy v hlavnej úlohe s Angelinou Jolie, Ovečka Shaun aj nová Vládkyňa zla. Tri novinky, ktoré spestrili program slovenských kín tento týždeň.

19.10.2019 12:00
prazske orgie Foto:
Záber z nového filmu režisérky Ireny Pavláskovej Pražské orgie.
debata

V ponuke je adaptácia knihy amerického spisovateľa Philipa Rotha, dobrodružné fantasy v hlavnej úlohe s Angelinou Jolie i pokračovanie príbehov obľúbenej animovanej postavičky.

Pražské orgie

Dva búrlivé dni so svojráznou ženou v Prahe očami amerického spisovateľa ponúkajú Pražské orgie. Film nakrútila podľa rovnomennej knihy americkej literárnej legendy Philipa Rotha česká režisérka a scenáristka Irena Pavlásková (Fotograf, Zemský ráj to napohled, Bestiář, Čas dluhů, Čas sluhů). Príbeh filmu Pražské orgie zavedie divákov do Prahy v polovici 70. rokov, kam prichádza slávny americký spisovateľ Nathan Zuckerman, aby odniesol rukopis napísaný v jazyku jidiš do Ameriky.

Autora textu zavraždili nacisti. Pre Zuckermana je pražská návšteva bizarným stretom s totalitou ovládaným národom a podivuhodným zoskupením režimom umlčovaných umelcov. Vďaka hľadaniu rukopisu sa zoznámi so svojráznou a neskrotnou Oľgou a prenikne na vyhlásené večierky, na ktorých každý hľadá únik ku krátkej slobode po svojom. Zuckerman sa stane divákom i účastníkom dekadentného predstavenia plného zmarených snov.

Ovečka Shaun

V kinách si svojich divákov určite nájde jedna z najobľúbenejších animovaných postavičiek všetkých čias Ovečka Shaun. Jej seriál vysielajú v 170 teritóriách sveta a prvé filmové dobrodružstvo sa pred niekoľkými rokmi stalo obrovským kinohitom, keď zarobilo vyše 106 miliónov dolárov.

V novinke nazvanej Ovečka Shaun vo filme: Farmageddon okúsi hlavný hrdina blízke stretnutie tretieho druhu s kamarátskou mimozemšťankou a zažije jazdu, o akej sa mu ani nesnívalo. Réžiu snímky, ktorá podľa prvých ohlasov patrí k tomu najkvalitnejšiemu, čo súčasná animovaná kinematografia ponúka, má na svedomí tvorivá dvojica Richard Phelan a Will Becher.

Blízko farmy Mossy Bottom, na ktorej Shaunovo stádo žije spokojným životom s neustálym podpichovaním farmára a jeho psa Bitzera, stroskotá vesmírna loď. Jej pestrofarebná mimozemská pasažierka Lu-La vnesie na farmu celkom nové vzruchy a výzvy. Shaunova partia ju musí zachrániť pred nebezpečnou vládnou organizáciou, ktorá sa ju pokúša zajať a zneužiť na svoje nekalé ciele.

Vládkyňa zla 2

Od 17. októbra je v slovenských kinách aj disneyovka Vládkyňa zla 2 (r. Joachim Ronning) v hlavnej úlohe s Angelinou Jolie, ktorej v slovenskom dabingu prepožičala hlas Soňa Norisová.

Prešlo päť rokov. Kráľovná čiernej mágie žije spokojne a jej krstná dcéra Aurora pomaly dospieva. Nenávisť medzi ľuďmi a kúzelnými bytosťami sa úplne vytratila. Svadba medzi princom Filipom a Aurorou je dôvod k radosti a mnohí dúfajú v spojenectvo. Nečakaný zvrat udalostí a stretnutí s novými mocnými spojencami dostane Auroru a Zlorianu na opačné strany Veľkej vojny, ktorá preverí ich rodinné putá.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové novinky #Pražské orgie