RTVS dotočila seriál, diváci uvidia Hniezdo začiatkom budúceho roka

Napätie, emócie, kriminálna zápletka a manželský život v celej jeho pestrosti. Aj o tom bude 12 dielny dramatický seriál režiséra Braňa Mišíka. RTVS ho v premiére uvedie začiatkom roku 2020.

31.10.2019 09:00
hniezdo Foto:
Seriál RTVS Hniezdo bude mať premiéru začiatkom budúceho roka.
debata

Seriál s kriminálnou zápletkou Hniezdo by mal byť odvážnou a emotívnou sondou do života troch manželských párov žijúcich v malom meste. V hlavných úlohách sa predstavia Soňa Norisová, Alexander Bárta, Marián Mitaš a Andrea Karnasová.

Ich životy sú vzájomne prepletené a ovplyvňuje ich novorodenec, ktorého neplánovali a ani nechceli. Témou nového seriálu je teda rodina a čoraz rezonujúcejší problém bezdetných manželstiev a adopcie.

Popri S. Norisovej, A. Bártovi, M. Mitašovi a A. Karnasovej sa predstavia aj Marek Geišberg, Katarína Šafaríková, Zuzana Frenglová a Pavel Višňovský. Režisérom Hniezda je Braňo Mišík, dramaturgičkou Dana Garguláková a scenáristami sú Alena Bodingerová, Peter Nagy a Naďa Jurkemik.

Nakrúcanie trvalo 62 dní, herci a filmový štáb vystriedali 46 lokácií. Nakrúcalo sa v Bratislave, Trenčíne, v okolí Bratislavy, ale aj v priestoroch RTVS.

Okrem množstva lokácií je seriál bohatý aj na postavy. Obsadených bolo 21 hlavných postáv, 76 epizódnych postáv a komparzistov.

„Najväčšia výzva bolo nakrúcanie pre výtvarníčku Luciu Šedivú, ktorej úlohou bolo pre všetkých hercov, komparzistov a vedľajšie postavy pripraviť kostýmy. Za štyri mesiace sa ich v seriáli vystriedalo takmer 700,“ priblížila producentka RTVS Zuzana Balkóová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #RTVS #hniezdo