Nová detektívka Sirota Brooklyn stavila na poriadne zvláštneho detektíva.

Edward Norton je u nás známy najmä ako herec, má však za sebou aj niekoľko úspešných režisérskych počinov.

03.11.2019 16:00
sirota brooklyn Foto:
Alec Baldvin a Edward Norton vo filme Sirota Brooklyn.
debata

Vo svojom najnovšom filme sa zhostil úlohy scenáristu, režiséra, producenta aj predstaviteľa hlavnej úlohy.

Detektívna snímka Sirota Brooklyn (Motherless Brooklyn) sa premieta v slovenských kinách a divákov si chce získať originálnym hrdinom a jeho pútavým príbehom.

Ústrednou postavou je Lionel Essrog, osamelý súkromný detektív s Tourettovým syndrómom, ktorý mu spôsobuje tiky a núti ho hovoriť nevhodné veci nevhodným spôsobom v najnevhodnejších chvíľach.

Essrog sa pokúša objasniť vraždu svojho mentora a jediného priateľa Franka Minnu, len za pomoci nejasných stôp a svojej jedinečnej pamäte. Postupne odkrýva prísne strážené tajomstvá, ktoré udržujú osud mesta New York v päťdesiatych rokoch v rovnováhe.

Pri pátraní sa dostáva do kontaktu s násilníkmi, korupciou a najnebezpečnejším človekom v meste, len aby sa dopátral k pravde a zachránil ženu, na ktorej mu záleží.

„Vidieť, ako Edward Norton stvárňuje Lionela, bolo jednoducho strhujúce,“ hovorí spoluproducent filmu Bill Migliore. „Mal som možnosť sledovať Nortona pri práci už niekoľko krát, keď vytváral určitú postavu priamo na pľaci a písal by som to ako kombináciu komplikovanej matematiky a jazzu. Musel si tiež zachovať disciplínu, myšlienky a majstrovstvo, aby bol schopný prepínať medzi hraním a zachovaním režisérskej vízie v spolupráci s veľkým a dynamickým obsadením. Bolo to neobyčajné,“ uzatvára pochvalne producent.

Okrem Nortona sa vo filme Sirota Brooklyn objavia ďalšie hollywoodske herecké osobnosti ako Bruce Willis, Alec Baldwin, Willem Dafoe či Bobby Cannavale.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Edward Norton #detektívka