Televízne tipy Pravdy: Zelená kniha aj Utajený šéf

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od piatku 8.11. do utorka 12.11

08.11.2019 13:00
Utajeny-sef-ilustrak-cisty Foto:
Nová reality šou Utajený šéf sa začína na Markíze od utorka 12.11. o 20.30 h.
debata (1)

Piatok 8. 11.

Zberateľ Ruben Brandt, Cinemax, 21.40

V maďarskom rodinnom animovanom filme je slávny psychoterapeut Ruben Brandt nútený ulúpiť 13 obrazov klasických majstrov zo svetových galérií a súkromných zbierok, aby zaplašil príšerné nočné mory, ktoré ho sužujú po otcovej smrti. So svojimi štyrmi pacientmi vytvorí gang vykrádajúci najslávnejšie múzea: Louvre, Tate, Uffizi, Ermitáž, MoMA… „Zberateľ“ sa stáva najhľadanejším zločincom planéty, na jeho dolapenie je vypísaná obrovská odmena, po celom svete ho prenasledujú gangstri…

Sobota 9. 11.

Žena, Cinemax, 18.20

Vynikajúci americký film o stále dokonalej manželke spisovateľa, ktorý si má v Štokholme prevziať Nobelovu cenu za literatúru. Joan Castlemanová v podaní herečky Glen Closeovej je oddaná, prudko inteligentná a stále veľmi pôvabná kráska. Lenže cestou do Švédska začne pochybovať o svojich životných rozhodnutiach. Originálny a veľmi pútavý film.

Zelená kniha, HBO, 22.00

Ak chcete vedieť, za čo presne získal oficiálne najlepší film minulého roku troch Oscarov a ďalšie dve nominácie, neváhajte a pusťte si Green Book čiže Zelenú knihu. Film je dojemný aj vtipný, aj dnes aktuálny a poučný, odohráva sa v Amerike roku 1962. Rozpráva skutočný príbeh Tonyho „Pyska“ (Viggo Mortensen), vyhadzovača talianskeho pôvodu, ktorý začne pracovať ako šofér slávneho a vzdelaného černošského klaviristu, doktora Dona Shirleyho (oscarový Mahershala Ali). Dvaja tvrdohlavci sa vydávajú na dvojmesačné turné po rasistickom juhu Spojených štátov – ako sa to môže skončiť? Skvelá hudba ako bonus.

Nedeľa 10. 11.

Vládca Paríža, HBO, 12.25

V dobe rozkvetu Napoleonovej vlády sa z Francoisa Vidocqa (hrá ho Vincent Cassel), ktorému sa podarilo 27-krát ujsť z najchýrnejších väzení v krajine, stáva legenda. Po svojom poslednom veľkolepom úteku ho považujú za mŕtveho; vydáva sa za obchodníka s látkami. Zločinecká minulosť ho dostihne vo chvíli, keď ho bývalí spoluväzni obvinia z vraždy, ktorú nespáchal. Aby dokázal nevinu a dobré úmysly, uzavrie s miestnou políciou obchod – výmenou za svoju slobodu sa zaviaže vyčistiť parížske ulice od zlodejov a vrahov. Z odsúdenca šerifom? Vidocq sa, bez toho, aby to niekedy zamýšľal, stáva vládcom Paríža – v novej snímke režiséra Jeana-Francoisa Richeta, ktorého preslávili oba diely Verejného nepriateľa alebo thriller V mene krvi.

Utorok 12. 11.

Utajený šéf, Markíza, 20.30

Práve štartuje slovenská verzia unikátneho formátu Undercover Boss, ktorý budú môcť diváci sledovať pod názvom Utajený šéf. Reality šou predstavuje vysokopostavených manažérov, ktorí týždeň pracujú v utajení vo svojich spoločnostiach. Obleky vymenia za montérky, počítače za lopaty a porady v klimatizovaných kanceláriách za kmitanie na najnižšej možnej pozícii vo vlastnej firme. Na päť dní sa infiltrujú medzi svojich zamestnancov a zistia, čo by sa bez tejto relácie nikdy nedozvedeli! Diváci tak budú mať možnosť sledovať jedinečné vzťahy medzi šéfom a jeho zamestnancami. Prvým šéfom má byť Branislav Cvik – spolumajiteľ banskobystrického pivovaru Urpiner. Ktorý zo šéfov sa znemožní a kto, naopak, zaboduje? Koho z podriadených čaká odmena a kto, naopak „dostane padáka“? Zábava, napätie a emócie do poslednej minúty, to sľubujú tvorcovia novej reality šou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #žena #televízne tipy #Zelená kniha #Utajený šéf