Filmové premiéry: Preteky Le Mans '66 aj nové trio Charlieho anjelov

Do slovenských kín vstúpilo tento týždeň päť filmových noviniek - vojnový film Rolanda Emmericha, v ponuke je aj víťaz Berlinale, film o legendárnych automobilových pretekoch v roku 1966, akčná komédia i snímka, v ktorej sa po prvý raz stretli hollywoodske hviezdy Helen Mirren a Ian McKellen.

15.11.2019 13:00
Film Review-Charlie’s Angels Foto: ,
Kristen Stewart, Ella Balinska a Naomi Scott v snímke Charlieho anjeli.
debata

Synonymá

Príbeh mladého Izraelca Yoava, ktorý odíde z izraelskej armády a presťahuje sa do Paríža, kde sa usiluje čo najrýchlejšie stať Francúzom. Odmieta hovoriť po hebrejsky a s nadšením sa učí po francúzsky – tak, že si stále opakuje synonymá. Táto, ako ju mnohí nazvali, „migračná satira“ o mladíkovi, ktorý sa snaží nájsť svoju identitu, si odniesla z tohtoročného Berlinale hlavnú cenu – Zlatého medveďa.

Le Mans '66

Legendárny príbeh o tom, ako konštruktér áut Carroll Shelby a britský jazdec Ken Miles postavia pre automobilku Ford revolučný pretekársky automobil Ford GT40, aby s ním zvíťazili nad Enzom Ferrarim v dvadsaťštyri­hodinových pretekoch Le Mans vo Francúzsku v roku 1966.

Bitka o Midway

Je epická sága o napadnutí americkej flotily a hrdinstve pilotov a veliteľov námorných síl, ktorí napriek ťažkým podmienkam a obrovskej nevýhode dokázali poraziť silnejšieho nepriateľa. Títo americkí bratia v zbrani pri Midway bojovali v mene demokracie a slobody, aby napokon vojská japonského cisára dostali na kolená. Šlo o jednu z najslávnejších bitiek na mori a vo vzduchu, ktorá vďaka nesmiernej odvahe a statočnosti amerických bojovníkov významne prispela ku konečnému víťazstvu spojeneckých vojsk v 2. svetovej voj­ne.

Dokonalá lož

Fanúšikovia hollywoodskych hviezd Helen Mirren a Iana McKellena si v kinách určite nájdu film Dokonalá lož. Roy Courtnay je rodený podvodník a nechce uveriť tomu, koľké šťastie ho postrehlo, keď sa cez online zoznamku spozná s bohatú vdovou Betty McLeishovú. Tá ho vpúšťa nielen do svojho domu, ale aj do svojho života. Roy je prekvapený sám zo seba, koľko starostlivosti venuje Betty. Všetko sa však môže zmeniť a z usadlého života sa môže razom ocitnúť na zradnom tenkom ľade.

Charlieho anjeli

Priaznivcov akčných komédií potešia v kinách Charlieho anjeli (r. Elizabeth Banks). Keď inžinierka Elena zistí, že technológiu, ktorú vyvíjala, chce jej šéf predávať ako zbraň, rozhodne sa mu postaviť. Obráti sa na Charlieho anjelov, aby jej pomohli a stane sa jednou z nich. Talentované, akčné a zvodné špiónky spolu musia zachrániť svet pred novou hrozbou, pričom dôverovať môžu jedine sebe a svojim schopnostiam.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Charlieho anjeli #Bitka o Midway