Televízne tipy Pravdy: 2 dni v New Yorku aj čerstvé Manželské etudy

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od piatku 29.11. do utorka 3.12.

29.11.2019 12:00
dva dni v new yorku Foto:
Chris Rock, Julie Delpy a Albert Delpy vo filme Dva dni v New Yorku.
debata

Piatok 29. 11.:

Veľmi Ralph, HBO2, 10.55

Portrét Ralpha Laurena od držiteľky Emmy skúma život i kariéru jedného z najúspešnejších amerických módnych návrhárov. Čerstvý osemdesiatnik Ralph Lauren dokázal premeniť svoje sny na skutočnosť a skultivoval ikonografiu amerického sna do podoby globálnej lifestylovej značky. V rámci rozsiahlych rozhovorov potomok židovských emigrantov z Bieloruska uvažuje o svojej priekopníckej vízii, o päťdesiat rokov trvajúcom manželstve a o tom, ako sa chlapcovi z Bronxu, ktorý o módnom návrhárstve nevedel vôbec nič, podarilo vybudovať mnohomiliardové impérium. To približujú tiež dôverné rozhovory s rodinou, kolegami, novinármi a významnými osobnosťami.

Sobota 30. 11.:

Manželské etudy: Nová generácia, ČT2, 15.25

Dcéra slávnej českej dokumentaristky Heleny Třeštíkovej Hana nadväzuje vo svojom režisérskom debute na dielo svojej mamy. Tá preslávila formát strhujúcich súkromných rodinných drám. Našla nové páry a my uvidíme, či riešia iné, alebo podobné problémy ako generácie pred nimi.

2 dni v New Yorku, 23.35

Francúzka Julie Delpy si nakrútila vzťahovú oddychovku, kde sila spočíva v dialógoch. Mingus (Chris Rock) sa živí ako redaktor a rozhlasový moderátor, jeho francúzska priateľka Marion Dupré (zahrala si ju sama Julie Delpy) sa pokúša presadiť ako fotografka. Vedú celkom pokojný život vo svojom newyorskom byte s nevychovanou mačkou a svojimi dvoma deťmi z predošlých vzťahov – kým však nepriletí na návštevu Marionin žoviálny, výstredný otec Jeannot (Albert Delpy) a jej sestra Rose (Alexia Landeau). Dva dni s energickými francúzskymi príbuznými stupňuje do podoby pekla na zemi aj Rosin neznesiteľný priateľ Manu (Alex Nahon), ktorý sa nerozpakuje narušiť rodinnú pohodu svojej bývalej lásky Marion. Tá práve chystá vernisáž fotografií zo svojho súkromného života. Vzťah Marion a Mingusa teda čaká náročná skúška. Ako to s nimi dopadne, keď Francúzi podnikli inváziu do New Yorku?

Nedeľa 1. 12.:

Tiché dotyky, Cinemax, 20.00

Češka Míša (Eliška Křenková) prichádza do nešpecifikovanej západnej krajiny ako au-pair 10-ročného Sebastiana. Už prvé stretnutie s úzkoprsou rodinou v sterilnom, odosobnenom byte napovie, že sa od dievčaťa čaká viac než to. Život na vysokej finančnej aj intelektuálnej úrovni je vykúpený dodržovaním striktných pravidiel, ktorých porušenie znamená „vyhadzov“ a cestu naspäť.

V zajatí snehu, JOJ, 22.40

Americký životopisný film z roku 2017 rozpráva skutočný príbeh Erica LeMarqua, bývalého profesionálneho hokejistu, slávneho športovca a olympionika. Tomu sa podarilo zázračne prežiť osem dní v ťažkých podmienkach zamrznutej divočiny.

Utorok 3. 12.:

Utajený šéf, Markíza, 20.30

Pozoruhodná reality šou, kde sa zamaskovaní šéfovia slovenských firiem tvária ako brigádnici, aby zistili, ako naozaj fungujú ich podniky. Veľmi zaujímavé.

Tchýně a uzený, ČT1, 21.05

Česká dráma z roku 2011. Skvelý príbeh o manželoch a neznesiteľnej svokre. Jedináčika hrá Martin Trnavský, jeho manželku Jitka Čvančarová a svokru skvelá Libuše Švormová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #Utajený šéf #Manželské etudy #2 dni v New Yorku