Začínajú sa televízne adventné koncerty

Diváci RTVS sa aj tento rok môžu tešiť na sériu Slovensko Advent. Prvý tohtoročný koncert Slovensko Advent sa odvysiela v priamom prenose v nedeľu (1. 12.) o 20.15 h na Dvojke.

01.12.2019 09:00
Katka Knechtova a Sarisan 2 Foto:
Prvý adventný koncert otvorí Katka Knechtová a folklórny súbor Šarišan.
debata (1)

Počas štyroch adventných nedieľ vystúpia na štyroch miestach na Slovensku Katarína Knechtová so Šarišanom, Desmod, Celeste Buckingham a Adriana Kučerová v sprievode Musica aeterna.

V prostredí Belianskych Tatier prvú adventnú nedeľu (1. 12.) bude koncertovať Katarína Knechtová a folklórny súbor Šarišan. Druhú adventnú nedeľu sa diváci môžu tešiť na koncert kapely Desmod v netradičnom spojení s klasickou hudbou. Na 12. decembra pripravila verejnoprávna televízia v Sobášnom paláci Turzovcov v Bytči program s názvom Vianočná omša z Terchovej. Hosťami večera budú Ján Berky Mrenica a Celeste Buckingham. Posledný adventný koncert sa bude vysielať z Kostola sv. Františka Xaverského v Skalici. Počas večera zaznie hudba súboru Musica aeterna a popredná operná speváčka Adriana Kučerová.

Počas adventných televíznych koncertov bude... Foto: Lukáš Dvořák
Celeste Buckingham a hostia autor fotky Lukas Dvorak Počas adventných televíznych koncertov bude spieavať aj Celeste Buckingham.

Počas koncertov Slovensko Advent diváci spoznajú občianske združenia a neziskové organizácie, ktoré celoročne pomáhajú v rôznych oblastiach života a všetkých kútoch Slovenska. Diváci sa od moderátorov Štefana Šveca, Jarmily Hargašovej-Lajčákovej, Jána Žgravčáka a Aleny Heribanovej dozvedia viac o občianskom združení (OZ) Svatobor, Gréckokatolíckej rómskej misii, OZ Návrat, OZ Cesta von, OZ Dar života, Nadácii Lúč, OZ Aktívny Park Rajec, neziskovej organizácii Depaul Slovensko a OZ Proti prúdu.

Adventné koncerty bude RTVS vysielať každú adventnú nedeľu o 20.10 h na Dvojke, reprízu si budú môcť vypočuť poslucháči rádia Regina nasledujúci pracovný deň o 19.00 h.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS