Do našich kín prichádza tohtoročný víťaz Zlatej palmy

O čiernej komédii Bong Joon-hoaa sa povráva, že je najzábavnejším víťazom festivalu v Cannes od filmu Pulp Fiction Quentina Tarantina.

03.12.2019 16:00
Parazit1 Foto:
Parazit má slovenskú premiéru vo štvrtok.
debata

Parazit je príbehom chudobnej, ale prefíkanej štvorčlennej rodiny, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena Parka. Čo sa môže stať, keď sa stretnú dva rôzne svety? Originálne dielo majstrovsky pracuje s prvkami thrilleru, drámy a satiry a prináša vtipný a nepredvídateľný divácky zážitok.

Film poukazuje na to, že spolužitie ľudí z odlišným sociálnym zázemím nie je jednoduché. Parazit je čiernym príbehom, ktorý môžeme poznať zo sociálnych sietí, príbehom bizarným a zároveň veľmi skutočným. Filmár prostredníctvom ostrého humoru prekrúca žánrové konvencie.

„Film, popisuje ako sa obyčajní ľudia prepadajú do chaosu, ktorému sa nedá vyhnúť. Je to komédia bez klaunov a tragédia bez zločincov, kde všetko speje k brutálnej zápletke a pádu nadol," povedal o filme jeho režisér Bong Joon-ho.

Snímka má na konte prestížne ocenenie Zlatá palma. V súťaži v Cannes pri tomto filme diváci vybuchovali smiechom. Povráva sa, že tak zábavný film sa na plátne neobjavil od doby Pulp Fiction. Nebude náhoda, že Quentin Tarantino považuje Bong-Joon-hoa za jedného z najlepších režisérov posledných 20 rokov.

Parazit je siedmym celovečerným filmom režiséra Bong Joon-hoa. Predchádzajúcimi filmami boli Pes, ktorý šteká nehryzie(2000), Pečať vraha(2003), Mutant(2006), Matka(2009), Ľadová archa(2013) a Okja(2017).

Parazit má na Slovensku premiéru 5. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Zlatá palma #parazit