Televízne tipy Pravdy: Pokračovanie osudov Márie Terézie aj románik Virginie Woolfovej

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 27. 12. do 1.1. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

27.12.2019 12:00
vita2 Foto:
Vita a Virginia je príbeh o ľúbostnom vzťahu aristokratky Vity Sackville-West (Gemma Atterton) a Virginie Woolfovej (Elizabeth Debicki).
debata

Piatok 27. 12.:

Mária Terézia II, Jednotka, 20.30

Historická epopeja o slávnej panovníčke pokračuje. Mária Terézia čelí mnohým problémom a musí povolať do služby krutého baróna Trencka, čo znechutí aj jej manžela…

Historická dráma Mária Terézia Foto: Jakub Hrab
Marie Terezie II.řada 3.díl Historická dráma Mária Terézia

Šialene bohatí Aziati, Cinemax, 22.00

Vtipná, samopašná, príjemne odpočinková a na dva Zlaté glóbusy nominovaná snímka inšpirovaná bestsellerom Kevina Kwana sleduje rodenú Newyorčanku Rachel Chu, ktorá sprevádza do Singapuru svojho dlhoročného priateľa Nicka Younga na svadbu jeho najlepšieho kamaráta. Rachel je nadšená z prvej návštevy Ázie, ale je nervózna zo stretnutia s Nickovou rodinou. Snúbenec jej zabudol povedať, že je potomkom najbohatšej rodiny v krajine a tiež jednou z najlepších partií – niečo ako princ William zaslobodna). Keď sa Rachel ukáže s Nickom na verejnosti, stáva sa tŕňom v oku žiarlivým nápadníčkam aj Nickovej matke.

Sobota 28. 12.

Vita a Virginia, Cinemax, 14.05

Milovníci filmu Hodiny a vôbec silných a kreatívnych žien, toto je niečo pre vás! Na pozadí života bohémskej smotánky v Anglicku 20. rokov minulého storočia sledujeme fascinujúci (a reálny) príbeh ľúbostného vzťahu, ktorý podnieti predstavivosť jednej z najslávnejších literátok tej doby. Aristokratka Vita Sackville-West (Gemma Arterton) je manželka diplomata, ktorá sa nemieni obmedzovať manželstvom a riskuje škandál pre aférky so ženami. Keď stretne Virginiu Woolfovú (Elizabeth Debicki), spisovateľkina výstredná genialita a záhadný pôvab ju uchvátia. Tak sa začína vášnivý i intelektuálny vzťah, poznamenaný žiarlivosťou. Obe ženy od základov zmení a Virginiu inšpiruje k napísaniu Orlanda.

Nedeľa 29. 12.:

Fantastické zvieratá: Grindelwaldove zločiny, HBO, 20.00

Film nadväzuje na úspech prvého dielu príbehu J. K. Rowlingovej z čarodejníckej ríše, ako vyzerala pred érou Harryho Pottera. Mocný černokňažník Gellert Grindelwald (Johnny Depp) utiekol z väzby a zhromažďuje stúpencov. Chce vytvoriť vládu čistokrvných čarodejov nad nemagickými bytosťami. Albus Dumbledore (Jude Law) chce zmariť Grindelwaldove plá­ny…

Aenne Burdová – vzory sily, Jednotka, 20.30

Dramatický životný príbeh zakladateľky legendárneho módneho časopisu Burda. Nemecko je po 2. svetovej vojne v ruinách, ale Aenne Burdová sníva o tom, že ženám opäť prinesie stratenú eleganciu a ženskosť, ktorá však bude prispôsobená novým pomerom. Jej sen má podobu časopisu, ktorý by prinášal vzory, strihy a tipy na to, aby si každá žena mohla doma ušiť praktické a vkusné oblečenie. Aennin manžel, úspešný vydavateľ Franz Burda však o jej nápade nechce nič počuť.

Pondelok 30. 12.:

Loli paradička, 21.50

Romantická komédia o dvojici z východného Slovenska – Milanovi, predavačovi cukroviniek a Rómke Veronke. Kinohit tohto leta videlo vyše 120 000 divákov.

Utorok 31. 12.:

Nie sme zlí – Filan 70, Jednotka, 00.05

Narodeninový koncert – defilé textov piesní Borisa Filana a poprední hudobníci slovenskej populárnej hudby.

Streda 1. 1.:

Cesta do nemožna, Dvojka, 20.10

Prvý slovenský trikový film sleduje osud Milana Rastislava Štefánika (skvelý Tomáš Mischura), jeho odhodlanie a vytrvalosť ísť za svojimi snami a cieľmi napriek všetkým prekážkam.

V animovanom filme Cesta do nemožna hrá... Foto: Media film
stefanik maly V animovanom filme Cesta do nemožna hrá Štefánika herec Tomáš Mischura.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #Mária Terézia #Cesta do nemožna #Vita a Virginia