Televízne tipy Pravdy: Tučniaci, Nový život aj Kingov Cyntoryn zvieratiek

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 3. do 6. januára. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

03.01.2020 12:00
novy zivot maly Foto:
Seriál Nový život začne vysielať TV JOJ 6. januára.
debata

Piatok 3. 1.:

Srdcu nerozkážeš, Dvojka, 20.10

Kumail je začínajúci stand-up komik pakistanského pôvodu, ktorému sa jeho rodičia neustále snažia nájsť manželku. On sa však po jednom zo svojich vystúpení zoznámi so študentkou psychológie Emily a medzi oboma preskočí iskra. Kumail má strach, ako jeho rodina prijme tento vzťah. Bojí sa, že rodičia sa ho zrieknu. Keď sa už už zdá, že vzťah stroskotá kvôli kultúrnym rozdielom, Emily upadne do záhadnej kómy a všetko je zrazu inak. Vyzerá to na drámu, ale ide o inteligentnú veselohru.

Sobota 4. 1.:

Tučniaci, HBO, 13.25

Dokument z produkcie štúdia Disneynature je o dospievaní tučniaka krúžkového, ktorý sa volá Steve. Ten sa na začiatku mrazivej antarktickej jari pripojí k miliónom ďalších tučniakov, aby si vybudoval hniezdo a našiel životnú partnerku a založil si rodinu. Prostredie je však silno konkurenčné a aj nebezpečné. Okrem toho, že má veľa súperov pri hľadaní partnerky, môže sa stať aj korisťou krvilačných predátorov – od vraždiacich veľrýb až po tulene leopardie. Aj v krajine ľadu je džungľa!

Cyntoryn zvieratiek, HBO2, 21.55

Film vznikol podľa hororového románu Stephena Kinga o doktorovi Louisovi Creedovi. Ten sa presťahoval so ženou Rachel, s osemročnou dcérou a mladším synčekom z Bostonu na mainský vidiek. Hlboko v lesoch, blízko ich nového domu, objaví Louis záhadné pohrebisko. Vzápätí rodinu zasiahne tragédia a Louis sa obráti s prosbou o pomoc na svojho zvláštneho suseda. Odštartuje tak reťaz udalostí, ktoré budú mať strašné následky. Slogan k filmu tvrdí, že niekedy je smrť najlepším možným riešením. Na umocnenie hororu určite – King to vie.

Nedeľa 5. 1.:

Koncert Viedenských filharmonikov v Macau, Dvojka, 22.10

Novoročné koncerty obyčajne bohato dekorujú kvety. Viedenská filharmónia sa chce obklopiť aj inou krásou. Prostredníctvom svojho televízneho koncertu pod holým nebom v Macau sa zamerať na prekrásne kultúrne pamiatky a dedičstvo Macaa. Podobne, ako keď sa vysiela Novoročný koncert z Viedne, je zámerom orchestra priniesť ľuďom posolstvo nádeje, priateľstva a mieru. Viedenskú filharmóniu diriguje Andrés Orozco-Estrada, rodák z Medellína (Kolumbia), sólistkou večera je čínska klaviristka Yuja Wang.

Pondelok 6. 1.:

Volanie, Dvojka, 20.10

Cez portréty troch mníchov, ktorí opustili svetský život (manželku, deti, prácu) a vstúpili do kláštora, zachytáva dokument mystickú atmosféru pravoslávneho kláštora Počájivská lávra na západe Ukrajiny. Otcovia Gabriel, Vicilentius a Nazarij sa v kláštore zbavili traumatizujúcej minulosti, dosiahli pokoj a vyrovnanosť, našli zmysel života. Ich príbehy zduchovnenia sa odohrávajú na pozadí divokej ukrajinskej reality. Pod tlakom materiálnej biedy a duchovného zúfalstva navštevujú toto pútnické miesto masy veriacich, aby načerpali nové sily a odpustenie. Film režiséra Erika Prausa s úctou pozoruje každodenný život mníchov, ale všíma si aj nádheru kláštora. Posolstvo filmu: Cesta viery je pre každého, kto pocíti „volanie“.

Nový život, JOJ, 20.35

Po Novom roku odštartuje na obrazovkách TV JOJ nový seriál, v ktorom hlavní hrdinovia zažijú veľkú zmenu. Život sa im obráti hore nohami. Traja 40-roční najlepší kamaráti – hokejista Dušan a futbalisti Pavol a Lucia – sa rozhodnú ukončiť svoje dobre rozbehnuté športove kariéry. Niekto kvôli rodine, iný kvôli zraneniu, ďalší len tak. Ako ich zmena zmení? Dokážu si užívať všetko, čo si kvôli profesionálnemu športu odopierali? Bude nový život lepší? Autormi seriálu sú Petr Kolečko a Danica Hričová. V seriáli hrá napríklad Helena Krajčiová, Milo Kráľ, Alexander Bárta, Henrieta Mičkovicová, Jozef Vajda, Juraj Loj. Uvidíme, či to chytí ako Most! alebo Búrlivé víno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #nový život #tučniaci #Cyntoryn zvieratiek