Na obrazovky príde nový seriál Hniezdo

Nedeľný primetime bude na Jednotke od 12. januára patriť novému pôvodnému seriálu RTVS. Hniezdo sľubuje emócie, napätie, manželský život v celej jeho pestrosti, ale aj kriminálnu zápletku.

07.01.2020 09:00
Hniezdo DSCF9859 foto Zuzana Gucmanova Foto:
Záber z nového televízneho seriálu Hniezdo.
debata

Predstavia sa v ňom poprední slovenskí herci, ale aj úplní neherci. Jedna z hlavných úloh totiž patrí novorodencovi, ktorý skomplikuje životy jednotlivým aktérom. Bratislava 3. január 2020

Diváci sa v seriáli Hniezdo môžu tešiť na Soňu Norisovú, Alexandra Bártu, Mariána Mitaša či Andreu Karnasovú, Zuzanu Šebovú, Mareka Geišberga, Paľa Višňovskéh a Zuzanu Frenglovú.

V postave novorodenca sa predstavilo viacero malých nehercov. Príbeh seriálu sa odohráva počas šiestich týždňov, natáčanie však trvalo od leta do jesene. Postupne sa tak v úlohe novonarodeniatka vystriedalo až 15 detí, z toho jedny dvojičky. Aj natáčanie na gynekologickom oddelení bolo výnimočné. „Vytipovali sme si noc a obdobie, kedy malo byť v nemocnici najmenej mamičiek a pôrodov. Nakoniec však bolo všetko inak a padol pôrodný rekord. Okrem filmového bábätka sa narodilo ďalších 6 novorodencov,“ spomína na natáčanie v trenčianskej nemocnici producentka RTVS Zuzana Balkóová.

Prvú časť seriálu Hniezdo odvysiela RTVS v nedeľu 12. januára.

O seriáli Hniezdo:

Pôvodný dvanásťdielny dramatický seriál Hniezdo z produkcie RTVS, má ambíciu byť sondou do príbehov a osudov ľudí, ktorí nemôžu mať deti, no ktorí túžia po deťoch, chcú si ich adoptovať, čo je dnes stále častejšie sa vyskytujúci fenomén generácie tridsiatnikov. Ale hovorí aj o tých, ktorí deti mať nechcú.

Ústredný príbeh protagonistky, vzornej manželky a matky dvoch detí, ktorá sa tretieho dieťaťa vzdá pri anonymnom pôrode je hlavne príbehom o rodine. Dotýka sa však všetkých medziľudských vzťahov a problémov.

Dej sa odohráva na malom meste, v priebehu dvoch mesiacov. Rozvíja niekoľko zdanlivo samostatných príbehov, ktoré sa však prepletajú a dramaticky ovplyvňujú. Navzájom ich spája malý bezbranný novorodenec.

Sú to príbehy všetkých tých, ktorí sa nejakým spôsobom zapísali, alebo sa zapíšu do jeho osobnej histórie. Rodinné linky sú úzko späté s kriminálnou linkou, ktorá odhalí závažné tajomstvo protagonistov.

Seriál Hniezdo je určený rovnako mužom aj ženám a okrem partnerských vzťahov, rieši aj ekonomické a sociálne problémy menších podnikateľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS