Televízne tipy Pravdy: Meno ruže, Hniezdo aj Nový pápež

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 10. do 14. januára. Televízne tipy pre vás vybrala Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu Pravdy.

09.01.2020 13:00
Meno ruze 01 Foto:
Seriál Meno ruže vysiela Dvojka od piatku 10. januára o 20:40.
debata

Piatok 10.1.:

Meno ruže (1), Dvojka, 20.40

Priaznivci Umberta Eca, niečo pre vás. Nová medzinárodná adaptácia (nemecko-talianska z roku 2019) najslávnejšieho Ecovho románu sa vracia do odľahlého benediktínskeho opátstva v talianskych Alpách, kde v roku 1327 dochádza k záhadným úmrtiam mníchov počas dôležitého snemu. Učeného františkána Viliama z Baskervillu hrá John Turturro, obávaného inkvizítora Bernarda Gui stvárňuje Rupert Everett a objaví sa aj populárny nemecký herec Sebastian Koch.

The Duchon's, Jednotka, 22.25

Kto na Silvestra nestihol zhliadnuť hudobno-tanečnú divadelnú šou, ktorá mala byť poctou legendárnemu Karolovi Duchoňovi, má šancu teraz. Jeho hity zaznejú v podaní mladých slovenských umelcov na čele s Patrikom Vyskočilom v aranžmánoch Antona Popoviča, o réžiu a choreografiu sa postaral Ján Ďurovčík.

Nedeľa 12.1.:

Vox lux, Cinemax, 20.00

A toto je zasa čosi pre fanúšikov Natalie Portmanovej a Juda Lawa: hudobná dráma o dospievajúcej Celeste (Raffey Cassidy), ktorá v roku 1999 prežije tragédiu. Zaspieva na zádušnej omši – a s pomocou svojej sestry skladateľky a talentovaného manažéra (Jude Law) sa stáva popovou hviezdou. Celestin raketový vzostup ku sláve aj následná strata nevinnosti sú úzko späté s teroristickým útokom, čo energické dievča premení na svetovú superstar. V roku 2017 zažíva dospelá Celeste (Natalie Portmanová) veľký návrat na scénu. Počas turné na podporu šiesteho albumu s názvom Vox Lux musí popová spasiteľka prekonať rôzne úskalia a prekliesniť si cestu materstvom, šialenstvom aj slávou vo veku teroru.

Hniezdo, Jednotka, 20.30

Celkom iné drámy ponúka pôvodný dvanásťdielny dramatický seriál z produkcie RTVS. Chce byť sondou do príbehov a osudov ľudí, ktorí nemôžu mať deti, no túžia po nich, chcú si ich adoptovať, čo je dnes stále častejšie sa vyskytujúci fenomén generácie tridsiatnikov. Ale hovorí aj o tých, ktorí deti mať nechcú. Ústredný príbeh protagonistky, vzornej manželky a matky dvoch detí, ktorá sa tretieho dieťaťa vzdá pri anonymnom pôrode, je hlavne príbehom o rodine. Dej sa odohráva v malom meste. Rozvíja niekoľko zdanlivo samostatných príbehov, ktoré sa však prepletajú. Navzájom ich spája malý bezbranný novorodenec. Hrajú Soňa Norisová, Alexander Bárta, Marián Mitaš, Andrea Karnasová, Zuzana Šebová, Marek Geišberg, Pavol Višňovská či Zuzana Frenglová.

Nový slovenský seriál Hniezdo sľubuje emócie,... Foto: Zuzana Gucmanová
seriál Hniezdo foto Zuzana Gucmanova Nový slovenský seriál Hniezdo sľubuje emócie, napätie aj kriminálnu zápletku.

Pondelok 13.1.:

Outsider, HBO, 20.00

A kto má rád horory Stephena Kinga, ten sa môže tešiť na štart desaťdielneho seriálu podľa jeho bestselleru. Detektív Ralph Anderson v ňom vyšetruje vraždu 11-ročného Frankieho Petersona, ktorého zohyzdené telo sa našlo v georgijskom lese…

Utorok 14.1.:

Nový pápež, HBO, 20.00

Po troch rokoch sa vracia môj obľúbený seriál o pápežovi od Paola Sorrentina. Teraz je Pius XIII. v kóme. Po istom váhaní kardinál Voiella dosadí na pápežský stolec Sira Johna Brannoxa, umierneného, očarujúceho a sofistikovaného anglického aristokrata, ktorý prijme meno Ján Pavol III. Nový pápež však pod zdanlivo dokonalou fasádou skrýva mnohé slabiny a tajomstvá. Nebude ľahké nahradiť charizmatického predchodcu. Teším sa na Juda Lawa a Johna Malkovicha!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hniezdo #TV program #Meno Ruže #Nový pápež