Diváci Zem spieva môžu hlasovať do 7. marca

RTVS pripravila pre fanúšikov obľúbenej folklórnej šou Zem spieva novinku. Počas 3. série budú mať jedinečnú príležitosť vrátiť späť do hry jedného zo svojich obľúbencov, ktorý postúpi priamo do finále.

10.01.2020 13:26
zem spieva logo
debata

Diváci budú môcť hlasovať za všetkých súťažiacich, ktorí sa počas základných kôl nedostali do semifinále. Víťaz diváckeho hlasovania postúpi priamo finále 3. série Zem spieva. Hlasovanie skončí počas 1. semifinálového večera, ktorý bude 7. marca. Informovala o tom PR manažérka RTVS Silvia Turnerová.

„Keďže rozhodovanie odbornej poroty v základných kolách je prirodzene ovplyvnené nielen vkusom jednotlivých porotcov, ale predovšetkým ich odbornosťou, vzdelaním a dlhoročnými praktickými skúsenosťami, je prirodzené, že naši diváci sa nemusia vždy s ich názorom stotožniť. Rozhodli sme sa preto poskytnúť aj divákom možnosť výberu podľa vlastných kritérií už v tejto fáze súťaže. Samozrejme, divácke hlasovanie v nasledujúcich fázach, v semifinále a vo finále, zostáva tak, ako v uplynulých dvoch ročníkoch,“ prezradila o novinke v Zem spieva dramaturgička RTVS Adriana Hanzelová. Bližšie informácie o hlasovaní a súťažiacich, ktorým môžu diváci poslať hlas, sú k dispozícii na webe rtvs.sk.

V šou Zem spieva sa predstaví 63 súťažiacich zo Slovenska, o víťazstvo zabojujú aj folklórne súbory zahraničných Slovákov z Kanady, USA, Srbska, Maďarska či Poľska.

Zo štatútu šou Zem spieva

Do semifinále postúpi minimálne 16 a maximálne 22 súťažiacich s najvyšším hodnotením poroty bez ohľadu na druh výkonu (hudba, spev, tanec) s prihliadnutím na región Slovenska, ktorý reprezentujú. Do finálového kola postúpi osem semifinalistov s najvyšších počtom SMS hlasov a dvaja semifinalisti vybraní patriotmi (hostia) jednotlivých priamych prenosov. Zo základných kôl priamo do finále postúpi jeden súťažiaci – víťaz diváckeho SMS hlasovania a prípadne jeden súťažiaci vybraný odbornou porotou. Vo finálovom kole súťaží maximálne 12 súťažiacich.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #folklór #RTVS #Zem spieva