Televízne tipy Pravdy: Addamsova rodina, Smrtihlav, Stračina aj Julianne Moore vo filme Gloria Bell

To najlepšie z televízneho programu od piatku 24. januára do utorka 28. januára pre vás vybrala redaktorka Pravdy Katarína Sedláková.

24.01.2020 15:00
Julianne Moore Foto:
Herečka Julianne Moore vo filme Gloria Bell.
debata

Piatok 24. 1.:

Django, Dvojka, 22.00

Francúzsky film z roku 2017 o jednom z najlepších džezových hráčov na akustickej gitare Jeanovi „Djangovi“ Reinhardtovi, ktorý ako Cigán uteká pred nacistami z vojnového Francúzska. Skvelá džezová hudba je vraj samozrejmosť.

Šesť vrážd stačí, mamička, JOJ Plus, 23.05

Toto má byť nadpriemerná čierna komédia, kde Kathleen Turnerová začne zabíjať susedov za to, že netriedia odpad, nepretáčajú požičané videokazety a podobné prehrešky. Vo filme je vraj aj veľa narážok na rôzne béčkové horory, ktoré sa tu aj parodujú. A to film vraj nakrútili podľa skutočnej udalosti! Ktosi, čo to už videl, vraví, že sa veľakrát počas filmu smial a vraždy boli vraj uskutočnené tak prirodzene, že sa ani chvíľu nebál.

Sobota 25. 1.:

Addamsova rodina, Cinemax, 16.10

A s americkými čiernymi komédiami možno pokračovať aj v sobotu – so skvelou Addamsovou rodinou. Dokonale morbídna komédia z roku 1991 so skvelým obsadením – Morticiu hrá Anjelica Hustonová. O túto rolu vraj veľmi stála aj Cher, Kim Basingerová či Olivia Husseyová – ale všetky obišli naprázdno.

Smrtihlav, ČT2, 20.00

Toto je tiež krvák, žiaľ podľa reálnych udalostí. Atentát na Heydricha podľa knihy Laurenta Bineta. Francúzsky film z roku 2017 režíroval Cédric Jimenéz, v hlavných úlohách Jason Clarke, Rosamund Pikeová, Jack O'Connell, Jack Reynor.

Promülle, Trojka, 22.20

Z nostalgie si rada pozriem reprízu starej talkšou Richarda Müllera.

Nedeľa 26. 1.:

Svetozár Stračina, Dvojka, 20.15

Skvelý dokument Pavla Barabáša o vynikajúcom slovenskom hudobnom skladateľovi, s ktorým sa však naživo nikdy nestretol. Film osvetľuje Stračinovo súkromie aj tvorbu a prináša ukážky z tvorby, ako je geniálna hudba napríklad k snímke Pacho, hybský zbojník. Obsahuje aj veľa humoru. Určite si to pozrite.

Svetozár Stračina (sediaci) na archívnom zábere. Foto: ASFK
stracina Svetozár Stračina (sediaci) na archívnom zábere.

Zložka 64, JOJ, 20.35

Ak máte radi severské detektívky, tu je dánsky krimitriler z roku 2018. Oddelenie Q otvára štvrtý nevyriešený prípad. Stopy série záhadných zmiznutí v roku 2006 vedú na jediné desivé miesto – opustený ostrov. Podľa skutočných udalostí dánskej histórie. Pôjde o podivné lekárske experimenty, zneužívanie a prevýchovu „necudných“ dievčat.

Pondelok 27.1.:

8 1/2, Dvojka, 22.25

Felliniho čiernobiela dráma z roku 1963 s Marcelom Mastroiannim, Claudiou Cardinale a Anouk Aimee. Hlavným hrdinom je filmový režisér Guido Anselmi, ktorý sa ocitol v profesionálnej a osobnej kríze. Z tejto situácie ho však nemôžu dostať ani nové filmové projekty, ani ženy. Pod tlakom producenta pripravuje nový film, zatiaľ čo ho priťahuje zároveň jeho inteligentná manželka Luise, zmyselná milenka Carla aj krásna mladá herečka Claudia.

Utorok 28. 1.:

Gloria Bell, Cinemax, 20.00

Gloria (hrá ju Julianne Mooreová), slobodomyseľná rozvedená žena v strednom veku trávi dni v nudnej, stereotypnej práci a po večeroch sa chodí odreagovať na tanečné parkety po celom Los Angeles. Jednej noci stretne Arnolda (John Turturro)… Podľa tvorcov ide o sofistikovanú romantickú komédiu oscarového režiséra Sebastiána Lelia, ktorá ukazuje, že láska kvitne v každom veku, vzťahy nikdy nie sú jednoduché, ale kým tancujete, nič vás nezlomí. Podľa niektorých je však film nudná depka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Federico Fellini #Julianne Moore #TV program #Rodina Addamsovcov #Svetozár Stračina