Nestihli ste reláciu Tri pódiá? RTVS ich od dnes reprízuje

Rozhlas a televízia Slovenska prinesie od štvrtka na obrazovkách Jednotky v repríze už odvysielané časti obľúbenej hudobnej relácie Tri pódiá (2019).

23.01.2020 16:00
3 podia 2 Foto:
Reprízy obľúbenej hudobnej relácie Tri pódiá štartujú na Jednotke dnes večer.
debata

V desiatich častiach sa v programe dosiaľ predstavili nielen známi slovenskí a českí hudobníci a speváci, ale priestor dostali aj nové tváre. Doterajší účastníci si účasť v 3 pódiách pochvaľujú. Vďaka relácii sa totiž vraj mnohým z nich výrazne rozšírila fanúšikovská základňa.

„Odozvy na naše vystúpenie v relácii 3 pódiá boli fantastické. Správy nám začali chodiť takmer okamžite. Boli to ľudia, ktorí nás už poznali, ale aj takí, ktorí nás videli prvýkrát. 3 pódiá sú šancou pre nové tváre, ktoré majú možnosť ukázať sa nielen divákom a novým fanúšikom, ale aj predviesť svoju tvorbu iným muzikantom,“ povedala speváčka Denisa „Denny“ Gajarská z dua Dennyiah, ktoré vystúpilo v prvej časti relácie.

V tej sa predviedol aj rusínsky spevák Štefan Štec. „Písalo mi množstvo ľudí, ktorí ma spoznali práve vďaka 3 pódiám. Príjemne ich prekvapilo, že medzi kapelami populárnej hudby zaznel aj folklór. Boli to ľudia, ktorí majú radi hudbu, no dovtedy veľmi nepočúvali ľudovky a zaujali sme ich! Naše spracovanie totiž nie je úplne tradičné, snažíme sa trochu experimentovať. Na záver sme si všetci účinkujúci spolu zaspievali No woman, no cry. Túto skladbu som vybral ja, a to aj preto, že Bob Marley bol tiež ľudový spevák. To možno všetci nevedia, ale jeho piesne sú vlastne tradičnou hudbou Jamajky,“ poznamenal Štec.

Popri ňom a duu Dennyiah sa v úvodnej časti relácie predstavila aj speváčka Katarína Knechtová, ktorá divákov a diváčky prekvapila hrou na bicích.

Prvý diel reprízovaných častí uvedie RTVS na Jednotke dnes o 23:05. Okrem opakovaných častí však tvorcovia relácie sľubujú aj nové. „To, že sa relácia páči, nás, samozrejme, veľmi teší. Chceli sme divákom priniesť niečo dynamické a dostať na obrazovky kvalitnú muziku. Zdá sa, že sa nám to podarilo. Aj nám, tak ako hudobníkom, prakticky okamžite od uvedenia prvej relácie prichádzali samé pozitívne odozvy. Od divákov, ale aj od kapiel, ktoré sa ozývali, že by si tiež chceli zahrať na jednom z našich troch pódií. Tí, ktorí reláciu ešte nevideli, majú teraz šancu pozrieť si jednotlivé diely v reprízach, ale čo je hlavné, budeme nakrúcať nové. Začať by sme mali na jar,“ uviedol Adnan Hamzič z Oyster Agency, ktorá je partnerom RTVS pri výrobe relácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #relácia #repríza #Tri pódiá