V marci odštartuje filmový festival Febiofest

Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava sa uskutoční od 11. do 17. marca s hlavným programom v kinách Lumiére a Mladosť.

31.01.2020 08:00
27 rocnik febiofest Foto:
Febiofest
debata

Na Slovensku odštartuje jeden z najväčších a najstarších filmových festivalov. Už 27. ročník Medzinárodného filmového festivalu Febiofest Bratislava sa uskutoční od 11. do 17. marca s hlavným programom v kinách Lumiére a Mladosť a so sprievodným programom, koncertami a párty vo V – klube. Program festivalu bude zameraný nielen na filmových fajnšmekrov, ale aj pre širšie publikum rôznych žánrov.

„Bratislava ako rýchlo rastúce hlavné mesto potrebuje mať jeden hlavný reprezentatívny filmový festival. Febiofest má na to najlepšie predpoklady – svojou tradíciou, odvážnym filmovým programom a výrazným rozvojom programu pre domácich i zahraničných filmových profesionálov,“ uviedol umelecký riaditeľ festivalu Ondrej Starinský. Stálou ambíciou festivalu je objavovať a prinášať neopozerané a kvalitné filmové tituly zo svetových festivalov, novinky z domáceho slovenského i českého filmu, predstavovať výnimočných hostí, silný Industry program pre producentov, filmových profesionálov, študentov filmov a oslovovať nové divácke skupiny.

Festival sa tento rok predstavuje novým vizuálom, ktorý pomohla vytvoriť kreatívna agentúra JANDL. „Veríme, že zaujme a osloví nielen skalných festivalových návštevníkov, ale aj celkom nových, ktorí dajú tohtoročnej novej várke ‚Febiofilmov' šancu možno po prvýkrát. Cielime hľadáčikom aj na nových divákov, zaostrujeme opäť na dobrý film," dodáva nová výkonná riaditeľka Ľubica Orechovská.

Tohtoročný festival prinesie počas siedmich dní vyše sto snímok, medzi nimi v premiérach nové slovenské filmy, ktoré zaujali aj na svetových festivaloch ako Berlinale či Rotterdam. Taktiež si diváci pozrú oceňované a výnimočné zahraničné tituly, ktoré majú na konte uvedenia na festivaloch ako Cannes, Benátky či Toronto, diela klasikov, nočné projekcie i rozšírený detský filmový program.

debata chyba
Viac na túto tému: #Febiofest