Kiná premietajú film o bojovníkovi Attilovi Véghovi

Deň po slávnostnej premiére prišiel do kín dokumentárny film Attila, venovaný životnému príbehu jedného z najvýraznejších slovenských športovcov súčasnosti. Attila Végh, bojovník MMA (Mixed Martial Arts) sa v ňom predstaví nielen ako úspešný športovec, ale aj ako syn, brat, otec či človek, ktorým občas tiež zmietajú pochybnosti.

02.02.2020 07:00
Attila Végh Foto:
Attila Végh
debata

Snímka, ktorá už v stredu 29. januára 2020 na slávnostnej premiére zaujala i dojala prvých divákov a diváčky, mapuje život známeho športovca od raného detstva.

Vďaka výpovediam rodiny, priateľov, umelcov, športovcov, kolegov i súperov, ale aj vďaka doteraz nezverejneným archívnym záberom má publikum možnosť spoznať Attilu Végha z doteraz nepoznaných uhlov. Zistí, ako sa z chlapca, ktorý nemal množstvo predpokladov na športový úspech, stala hviezda svetových rozmerov. Uvidí drinu a odhodlanie, ktoré stáli za každým úspechom, ale aj váhanie a pochybnosti, ktoré sprevádzali prehry.

Film podrobne sleduje prípravu na zápas storočia, v ktorom vlani Végh porazil českého bojovníka Karlosa „Terminátora“ Vémolu. Nechýba ani nedávny začiatok novej životnej kapitoly, narodenie prvorodeného syna, ktoré prinieslo Attilovi podľa jeho vlastných slov ten najkrajší pocit na svete.

Dokumentárny film českého režiséra a producenta Petra Větrovského prináša do kín distribučná spoločnosť Continental film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Attila Végh