RTVS si vo vysielaní pripomenie herca Andreja Mojžiša

RTVS so zármutkom prijala správu o úmrtí divadelného, filmového, televízneho a rozhlasového herca Andreja Mojžiša. Jeho významnú osobnosť a prácu si pripomenie v televíznom aj rozhlasovom vysielaní.

05.02.2020 14:00
debata

Dvojka na stredu mimoriadne zaradila do vysielania Návraty k hereckým legendám, kde si diváci o 17:25 v časti o Andrejovi Mojžišovi budú môcť pozrieť ukážky jeho hereckého majstrovstva a zaspomínať na jeho herecké začiatky, na spoluprácu s televíziou a na všetkých, ktorí ho počas profesijného života ovplyvnili.

Rádio Devín si herecké umenie Andreja Mojžiša pripomenie dnes o 18:30 reprízou poviedky Dobroslava Chrobáka Duo Charlie. Spomínanie bude pokračovať aj o 21:30, kedy odvysiela rozhlasovú hru Petra Glocka Súrny telegram pre blízkeho človeka, v ktorej Andrej Mojžiš stvárnil postavu Deda. Poslucháči Rádia Devín si ho budú môcť vypočuť aj v piatok 7. februára o 21:00 prostredníctvom rozhlasovej adaptácie divadelnej hry Ivana Bukovčana Slučka pre dvoch a v dramatizácii prózy Boženy Slančíkovej – Timravy Ťažké položenie.

Spomienkové vysielanie bude aj v Rádiu Regina Banská Bystrica, ktoré dnes o 15:00 zaradí rozhlasovú hru Boženy Čahojovej-Bernátovej Zimné pastorále. Vo svojej poslednej veľkej rozhlasovej úlohe exceloval v úlohe starnúceho pastiera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Andrej Mojžiš