Priam zázrak! Takto "oživili" zosnulú herečku pre najnovšie Hviezdne vojny

Vývoj filmového priemyslu je nezastaviteľný a dnes je v štádiu, keď už dokáže naozaj všetko. Tvorcom sa podaril zrealizovať aj posledný krok ku konaniu "zázrakov", oživiť zosnulých.

06.02.2020 16:00
star wars, hviezdne vojny, carrie fisher, Foto:
Herečka Carrie Fisher.
debata

Technológie špeciálnych efektov dnes už nepotrebujú ani samotných hercov. Všetko sa dá vytvoriť pomocou počítačov. Ešte pred časom GCI efekty boli len v plienkach a výsledok bol naozaj viditeľný, že ide o „umelé“ dorobenie tváre. Avšak najnovšie Hviezdne vojny, konkrétne Epizóda IX. s podtitulom Vzostup Skywalkera priviedla späť herečku Carrie Fisher, ktorá zomrela koncom roka 2016.

Prečítajte si recenziu posledných Hviezdnych vojen v článku: Hviezdne vojny ako Hra o tróny! Posledný film rozdelil svet príbehom ušitým horúcou ihlou

Fisher stvárňovala vo vesmírnej ságe jednu z kľúčových úlohu – Leiu Organa. V novej trilógii pod taktovkou Disney mali s touto postavou tvorcovia veľkolepé plány, najmä pre uzavretie celej série. Avšak osud to zariadil inak a herečka podľahla následkom infarktu. Tesne po dokončení nakrúcania Epizódy VIII.

Avšak jej úlohe v deviatke mala byť značná, režisér J.J. Abrams použil nepoužité scény z predchádzajúcich dvoch filmov a pomocou špeciálnych efektov Fisher „ožila“, pričom príbeh jej postavy tvorcovia ukončili v tomto filme. Ako celé kúzlo vzniklo? Tvorcovia našli postavou podobnú herečku, ktorej vo finále „vymenili“ tvár a výsledok je na nepoznanie. Veď posúďte sami v priloženom videu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Carrie Fisher #Star Wars: The Rise of the Skywalker