Štěstí je krásná věc vo filme

Začiatkom apríla príde do kín nová komédia, kde si zahrajú v hlavných úlohách Petra Hřebíčková a Karel Zima. "Hlavnú úlohu" v nej však má aj obľúbená pieseň Štěstí je krásná věc od Richarda Müllera, podľa ktorej sa volá aj film. K filmu Richard Müller naspieval ešte skladbu Chladnej den.

12.02.2020 10:00
Richard Müller Foto:
Richard Müller
debata

„Keď mi volali tvorcovia, či by som do filmu nenaspieval ešte jednu skladbu, zdal mi tento nápad trochu absurdný. Vo filme tvorcovia totiž už použili originálnu skladbu Štěstí je krásná věc, ktorú som naspieval pred tridsiatimi rokmi. Keď mi ale novú pieseň poslali, zmenil som názor,“ vysvetlil Richard Müller, ktorý ústrednú skladbu Chladnej den naspieval v češtine s pôsobivým textom Gábiny Osvaldovej.

"Tento song má ale inú atmosféru ako Štěstí je krásná věc. Povedal by som, že až epickú. Vypočul som si ho niekoľkokrát, pozrel som si film a dostal som chuť skúsiť to. Ten hudobný podklad je krásny a naozaj ma teší, že mám vo filme nakoniec pesničky dve,“ povedal Richard Müller o skladbe Reného Rypara.

Za filmom stojí producentská dvojica Pavel Pásek a Igor Konyukov, ktorá sa do natáčania romantickej komédie pustila po divácky úspešných filmoch Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, Všechno nebo nic či Kajínek. Nezamestnaný pár v podaní Petry Hřebíčkové a Karla Zimy, ktorý vyhrá balík peňazí v lotérii, režíroval Jiří Novák. „Je to komedie o dvojici, která vyhrála obrovskou částku peněz, což ale začne narušovat jejich vztah,“ povedal o adaptácii pôvodne litovského scenára do českého prostredia režisér, ktorý má za sebou seriály ako Kafe & Cigárko, Comeback či Na cestě.

Vo filme sa objaví tiež Jan Dolanský ako brat hlavného hrdinu, ich otca stvárnil Ondřej Pavelka a neprajného suseda Marek Taclík. V ďalších úlohách diváci uvidia napríklad Tomáša Jeřábka, Zdeňka Godlu, Markétu Hrubešovú, Jaroslavu Pokornú, Martina Písaříka, Davida Novotného alebo Leoša Nohu.

Film Štěstí je krásná věc sa natáčal v lete minulého roka v Prahe a v stredočeskej obci Líšná a okolí. Distribútorom filmu je BIOSCOP a do kín príde 2. apríla 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Müller