Tv tipy Pravdy: Nový seriál Bola raz jedna škola, Dejiny mafie aj šokujúci príbeh krasokorčuliarky Ja, Tonya

To najlepšie z tv programu od piatka 14.2. do utorka 19.2. pre vás vybrala redaktorka Katarína Sedláková.

11.02.2020 16:37 , aktualizované: 14.02.2020 12:00
skola mala Foto:
Diana Mórová a Gabriela Dzuríková v novom seriáli Bola raz jedna škola.
debata

Piatok 14. 2.:

Bola raz jedna škola, JOJ, 20.35

Začína sa nový slovenský komediálny seriál. Hlavnou hrdinkou je mladá psychologička Hana (Mirka Partlová), ktorá sa po rozvode presťahovala s dcérkou k svojej mame (Anna Šišková). Malá Stela začne chodiť do školy, v ktorej jej babka voľakedy učila. Riaditeľa školy hrá Ady Hajdu, vo filme sa objaví aj Diana Mórová, Gabriela Dzuríková, Helena Krajčiová, Jana Valocká, Barbora Švidraňová, Vica Kerekes, Roman Poláčik, Marek Majeský, Barbora Andrešičová, Juraj Hrčka, Kamil Mikulčík, Marián Gáborík, Diana Velčická, Milo Kráľ a ďalší.

Ja, Tonya, JOJ, 22.30

Tento životopisný film z roku 2017 som nestihla v kine, takže si ho rada pozriem. Má vyrozprávať neuveriteľný, divoký a šokujúci životný príbeh americkej krasokorčuliarky Tonye Hardingovej. Tú hrá moja obľúbená austrálska herečka Margot Robbie. Vzostup z ničoho až na vrchol, túžba, vášeň, pád na samotné dno a jeden z najväčších škandálov športovej histórie.

Sobota 15. 2.:

Aj dvaja sú rodina, Markíza, 20.30

Francúzsky film s Omarom Sy v hlavnej úlohe. Hrá tu vtipného a nonšalantného Samuela, ktorý si užíva bezstarostný život na francúzskej Riviére. Jedného dňa však za ním príde jeho víkendový flirt, čiže Kristin (Clémence Poésy), a oznámi mu, že dieťa v jej náručí je jeho. Podá mu dievčatko a utečie. Samuel sa s malou Gloriu vyberie do Londýna, kde Kristin márne hľadá. Neostane mu nič iné, len si tu nájsť prácu a usadiť sa vo veľkomeste. Očarujúco sa pustí do výchovy malej Glorie. S humorom sa vysporiada s nástrahami každodenného života osamelého Francúza v Londýne.

Semafor „60“, ČT1, 21.10

Kto má rád pražské divadlo, možno si rád pozrie tento galavečer.

Nedeľa 16. 2.:

Deň matiek, JOJ, 13.30

Ktorási diváčka to zrejme vystihla: od prvoplánovo citovovydieračskej komédie žiadne veľké umenie neočakávala. Nalákala ju hlavná ženská trojka – Jennifer Anistonová, Kate Hudsonová, Julia Robertsová a pri filme si vraj krásne odpočinula, zarelaxovala, vypla a často sa i pobavila, takže film svoj účel splnil. Takže je to vraj rozhodne zabudnuteľné, miestami nemiestne, ale inak pozerateľný priemer.

Štokholm, HBO, 20.00

Krimi kanadského producenta a režiséra opisuje skutočné udalosti roku 1973, keď za absurdných okolností prepadli Centrálnu banka v Štokholme. Lars Nyström chce za prepustenie zajatcov vymeniť svojho kumpána Gunnara, ktorý je vo väzení. Jedným z rukojemníkov je aj vydatá úradníčka a matka dvoch detí Bianca. Rokovania s políciou aj so samotným premiérom však uviaznu na mŕtvom bode a hodiny čakania sa predlžujú na dni; Lars sa rukojemníkom striedavo vyhráža a dbá o ich blaho a bezpečnosť. Tak medzi nimi, hlavne medzi Larsom a Biancou, vznikne zvláštny vzťah, ktorý neskôr vojde do všeobecného povedomia ako psychologický fenomén zvaný štokholmský syndróm.

Utorok 18. 2.:

Dejiny mafie, Dvojka, 20.10

Dokument o dejinách talianskej mafie Cosa Nostra. Tvorcovia seriálu odkrývajú tajomstvá tejto zločineckej organizácie, jej aktivity, ale aj pozadie súdov s jej predstaviteľmi vrátane úlohy žien pôsobiacich v jej radoch. Pôjde o veľký súd v roku 1986, vraj sú tam zaujímavé rozhovory s preživšími účastníkmi megaprocesu. Koho zaujíma mafiánska tematika, tomu sa to určite bude páčiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #Ja #Tonya #Bola raz jedna škola #Dejiny mafie