Folklórna televízna šou Zem spieva pozná semifinalistov

Kto sa zo semifinalistov dostane do finále a bude mať šancu zabojovať o víťazstvo 3. série úspešnej šou RTVS sa rozhodne na Jednotke 7. a 14. marca.

19.02.2020 10:00
zem spieva Foto:
Jedného účinkujúceho môžu do kompletnej semifinálovej zostavy posunúť aj divácke hlasy.
debata

Absolvovali kastingy, zabojovali v štúdiových kolách a od finále ich delí už len jedno vystúpenie. Prvé dve marcové soboty budú na Jednotke patriť 21 súborom a folkloristom z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia.

V semifinálových kolách si diváci budú môcť pozrieť vystúpenie Ivany Brillovej, Folklórneho súboru Technik STU, Viktórie Stúchlej a Aurela Keszelyho a Folklórneho súboru Považan zo západu Slovenska.

Stredoslovákov budú reprezentovať Natália Lettrichová, Bobáňovci – Terchovský orchester ľudových nástrojov, Ženská spevácka skupina folklórneho súboru Šumiačan, Folklórny súbor Podpoľanec a Bratia Pôbišovci.

Za východné Slovensko do semifinále postúpila Dedinská folklórna skupina Parchovianka, Mládežnícky folklórny súbor Želiezko, Soňa Metyľová, Šambriňci, Bratia Pechovci, Labirsky Beťare a Folklórna skupina Pantľička.

Porotu zaujali aj súbory zahraničných Slovákov, v semifinále sa predstaví hudobno-folklórny súbor V šírom poli hruška zo Srbska, Východná Slovak Dancers z Toronta, Detský folklórny súbor Pridaňčatá, Anna Zorňanová zo srbského Nového Sau a Folklórny spolok Furmička z Maďarska.

Zoznam semifinalistov je známy, no diváci môžu svojimi SMS hlasmi vybrať jedného súťažiaceho a posunúť ho priamo do finále. Svoj hlas môžu dať súboru či folkloristom, ktorí vypadli v základom kole. Hlasovať môžu do 7. marca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #relácia #Zem spieva